banda abou tours
40100
HomeOm te doenBanda abou tours – Curaçao
curacaoCuracao

Banda abou tours – Curaçao

Het begon niet perse heel goed die ochtend; we hadden al weken voor we vertrokken naar Curaçao een tocht geboekt bij Banda Abou tours maar mijn maag en darmen wilde niet mee werken. Dat heb je wel eens he, als je van kikkerland naar tropisch land verhuisd. Maar goed, we gingen toch die kant op en tot het laatste moment heb ik getwijfeld of ik wel of niet dat autootje in ging stappen.

banda abou tours

Off the beaten track – Curaçao

Ik zag de tocht van Banda abou langs komen bij Kyonne. Zij was al twee keer met de mannen meegeweest en was zo enthousiast dat ik – na even overlegd te hebben met Charlotte – ook maar meteen geboekt had. Banda abou wordt gerund door Arie-Jan en Peter. Arie-Jan is tevens kapitein van een catamaran en laat op die manier een andere kant van het eiland zijn. Peter werkt als kok bij Karakter en weet dus van lekker koken.

Er zijn verschillende manieren om een tour te boeken bij banda abou. Wij kozen voor de sunset tour, want zonsondergang en Charlotte is bijna éen en hetzelfde woord. Hahaha… Daar hoort een barbecue op het strand bij dus dat klonk goed!

We werden hartelijk ontvangen door Peter en na enige twijfel besloot ik toch maar om mee te gaan. Ik was er tenslotte toch en dan maar hopen dat alles goed zou blijven gaan. (en ja dat ging goed!)

Kleinschalig Banda abou

Je hoeft niet bang te zijn dat je terecht komt in een grootschalig gebeuren overigens. De tours worden gehouden met twee John Deer Gator buggy’s en in elke buggy passen ongeveer 4 mensen. Dus je snapt dat de groep lekker klein blijft. De tocht gaat door de ruigere noordkant van het eiland waar gewone auto’s niet kunnen komen en het zelfs met de gators af en toe flink hobbelen was. Het is leuk om op die manier eens een andere kant van het eiland te kunnen zien, want na al die bezoeken aan Curaçao had ik deze kant nog nooit gezien!

Banda abou tours
Arie-jan (links) en Peter (rechts)

Arie-Jan is een beetje de gangmaker van het duo, terwijl Peter de rustige(re) is en zorgt voor de inwendige mens tijdens de barbecue. Tijdens de tocht krijg je allerlei weetjes over Curaçao en natuurlijk specifiek het gebied waar we doorheen rijden te horen en met een beetje mazzel zie je ook nog wat van het lokale wildlife.

Caracas
Wara wara

Wat kost een tour met Banda Abou?

Check vooral even de prijzen zelf hier op deze pagina, want prijzen zijn nu eenmaal aan verandering onderhevig. Wij betaalden 85 dollar voor de tour plus uitgebreide barbecue. Vanaf oktober zijn de prijzen iets verhoogd naar 97 dollar pp. Absoluut meer dan de moeite waard, dus wil je eens op een andere manier Curaçao ontdekken? Check dan zeker of er iets voor je tussen zit bij Banda Abou!

Zonsondergang
Zonsondergang op “ons” strandje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like