alleen reizen
28500
HomeAlgemeenSolo op reisDe voor- en nadelen van alleen reizen
curacaoCuracao

De voor- en nadelen van alleen reizen

Alleen reizen naar Curaçao – hoe was dat?

In juli besloot ik om alleen naar Curaçao te gaan. Het leek me een goede bestemming om dat uit te gaan proberen om de eenvoudige reden dat je niet veel hoeft te doen. Behalve een beetje relaxen, boekje lezen, lekker eten en zonnen. Klonk in theorie allemaal leuk maar er waren een paar haken en ogen waar ik niet aan had gedacht voor ik weg ging.

alleen reizen curacao

Is Curaçao nou de beste bestemming om alleen heen te gaan?

Iedereen roept altijd dat je zoveel leuke andere mensen ontmoet als je alleen op pad gaat. Dat is een van de meest gehoorde voordelen van alleen reizen. Echter zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ik ging naar het tropische eiland op een moment dat het zomervakantie was. Dat betekent veel gezinnetjes en groepen jongeren en weinig singles. Niemand dus die interesse heeft om een gesprek aan te gaan met een alleen reiziger.

alleen reizen curacao

Bovendien is het – achteraf gezien – ook niet de beste bestemming om alleen reizen uit te proberen. O en begrijp me niet verkeerd; het was heerlijk, maar ook zo nu en dan een beetje saai. Misschien is het anders als je in het dagelijks leven niet ook alleen woont. Die tijd voor mezelf heb ik altijd al. Lekker een boekje lezen zonder dat iemand er tussendoor komt of aandacht nodig heeft? Dat heb ik altijd al.

Alleen uit eten gaan

Van tevoren gaf ik al tips om alleen uit eten te gaan. En ik heb het wel een paar keer gedaan, maar vind het gewoon niet gezellig. Zeker ’s avonds niet. Overdag is het prima, maar bij het avondeten vind ik het gezelliger om een tafelgenoot te hebben. Ik had de mazzel dat Kyonne ook op Curaçao bleek te zijn dus we hebben nagenoeg elke avond samen gegeten.

alleen reizen

Ook hier geldt weer dat op Curaçao – in de periode dat ik er was – alleen maar stelletjes en gezinnen waren. Maar evengoed vraag ik me af of het nou anders wel gezellig was geweest. Ik denk het niet. Het is waarschijnlijk heel anders in een grote stad.

Ga ik het nog een keer proberen?

Dat is absoluut een feit. Ja Curaçao was niet meteen de beste keuze maar ik vind op zich alleen zijn niet vervelend. Ik kan heel goed mezelf alleen vermaken, maar de locatie is wel belangrijk. Voor een volgende poging ga ik dus eens naar een grote stad. Ik denk dat Kopenhagen of New York (als we daar ooit weer heen mogen) een goede beslissing zou zijn. Of eigenlijk willekeurig welke andere grote stad ook.

Binnenkort ga ik naar Zwitserland. Een vriendin van me woont daar in de buurt van Lugano. Ik ga alleen reizen maar heb daar natuurlijk wel aanspraak. Maar wie weet volgend jaar weer een “echte” solotrip.

Nog even op een rijtje…

De voordelen van alleen reizen

  • Je kunt doen wat je wilt
  • Je hoeft met niemand rekening te houden
  • Je hebt alle tijd om na te denken/boekje te lezen/te slapen

De nadelen van alleen reizen

  • Je hebt niemand om je ervaringen mee te delen
  • Je moet alleen uit eten
  • Niemand om mee te kletsen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like