Shete Boka Curacao
32300
HomeOm te zienShete Boka NP – Curaçao
curacaoCuracao

Shete Boka NP – Curaçao

Wil je wat spectaculair natuurgeweld zien als je op Curaçao bent? Sla dan zeker Nationaal park Shete Boka niet over.

Shete Boka ligt naast het nationale park Christoffelpark en bestaat uit 7 inhammen waar de natuur zijn krachten laat zien. Een aanrader is wel om naar Shete Boka te gaan als het een beetje waait. Dan is het natuurgeweld van de zee die tegen de rotsen opknalt het meest spectaculair. Nu denk ik dat het op dit punt van het eiland altijd wel waait, maar mocht het onverhoopt windstil zijn? Ga dan op een ander moment.

Shete Boka

Zeven (maar stiekem meer) inhammen

De naam ‘shete’ staat voor 7 en boka voor monden in het Papiamento. Van oorsprong kon je hier langs zeven van de boka’s lopen maar er zijn er meer. Het park is enorm uitgestrekt. Iets wat je niet meteen verwacht als je aan komt rijden.

Handig als je minder goed ter been bent, want een aantal van de boka’s kun je met de auto bereiken. Onder andere Boka Pistol waarvan je hieronder een filmpje ziet is met de auto bereikbaar.

Zonnebrand

Op de plateaus is nergens schaduw te vinden dus vergeet zeker je zonnebrand niet. In combinatie met de wind en de zon ben je verbrand voor je er erg in hebt. Verrassend genoeg was het erg rustig toen wij er waren.

Magisch

De magie van Shete Boka is dat de zee hier in volle glorie laat zien wat voor een natuurgeweld het kan herbergen. Vind je op veel plekken op Curacao vooral rustige baaitjes, bij Shete Boka zie je dat de zee ook een hele andere kant heeft. Adembenemend en indrukwekkend.

Shete Boka

Shete Boka is vanaf Willemstad ongeveer een half uurtje rijden richting het noorden (in de richting van Westpunt) van het eiland. Handig om te combineren met een bezoek aan het Christoffelpark. Behalve dat je hier kunt genieten van het natuurgeweld is dit ook een plek waar veel schildpadden voorkomen. Vandaar ook de enorme schildpad op het entreebord die langs de weg staat.

Er zijn diverse wandelingen die je kunt lopen in het park. De bekendste route is die van Boka Pistol welke langs Boka Tabla gaat waar je een grot in kunt lopen. Maar ook met de auto kom je dus op een aantal mooie plekken.

De toegang naar het park is niet gratis. Je betaalt ongeveer 5,50 entree voor een ticket (prijzen kunnen wijzigen natuurlijk) en het park is open van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s avonds.

Meer info over Shete Boka.

?c=433&m=1232570&a=311940&r=&t=html


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like