Tapasplank
9700
HomeFoodFoodtoursFoodtour in Valencia met Good Food Valencia
SpanjeSpanje

Foodtour in Valencia met Good Food Valencia

Aangezien ik oorspronkelijk van plan was om alleen naar Valencia te gaan was een van de eerste dingen die ik deed een foodtour opzoeken.

De eerste die omhoog kwam via Google was de foodtour van good food Valencia. De site zag er goed uit en de tapastour klonk me als muziek in de oren. Dus geboekt.

Extra persoon

Achteraf bleek Charlotte toch vrij te kunnen krijgen van haar werk dus we konden uiteindelijk toch met zijn tweeën die kant op. We boekten snel nog een extra plekje bij de foodtour en op zaterdag verzamelden we op Plaza Ayuntamiente.

Onze groep bleek te bestaan uit 13 (als ik goed geteld heb) Nederlanders. Sommigen waren net aangekomen, anderen waren al een tijdje in Valencia. Het was in ieder geval een leuk gemengd gezelschap en onze gids Heidi een lekker spontane meid. Dat ging dus zeker goed komen.

Good Food Valencia

Good Food Valencia bestaat eigenlijk nog niet zo heel erg lang en is in 2021 opgericht door Yubin en Heidi. Ze runnen samen het bedrijf waarbij Yubin zich meer focust op de fietstochten die ze ook houden en Heidi onder andere de tapastour begeleidt.

De twee leerden elkaar kennen in Valencia en besloten dus midden in de coronatijd om een foodtour bedrijf op te zetten. Ik kan me zo voorstellen dat dat nog wel wat voeten in de aarde heeft gehad in 2021, maar inmiddels loopt het – volgens mij – redelijk goed.

En met goede reden ook want Heidi is enthousiast, weet veel te vertellen over de stad en weet ons natuurlijk naar de lekkerste plekjes te brengen.

Aqua de Valencia

Onze eerste stop was in een restaurantje die op de gevel Nederland 1817 had staan waar we het lokale cocktaildrankje voor de kiezen kregen gecombineerd met een prachtige lange tapasplank. Het restaurant schijnt ooit van Nederlandse eigenaren geweest te zijn en ze proberen dat nu met ‘Nederlandse’ details terug te brengen. Ok, die borden zouden in theorie uit Nederland kunnen komen. Haha.

Aqua de Valencia had ik dus gewoon nog nooit gedronken dus dat was wel eens tijd. Vermoed dat het hier niet zo sterk was als dat het normaal is, maar lekker was het wel!

Pinxtos i Trago

Onze volgende stop was bij Pinxtos i Trago en vond ik echt een aanrader. De lekkerste pinxtos stonden al op ons te wachten. Charlotte en ik kozen er allebei eentje uit en deelden die. Ik had er eentje met geitenkaas en iets van jam en Charlotte had een versie met pittig vlees. Allebei erg lekker. Ik had daar nog wel een paar meer pinxtos willen uitproberen!

Portolito

De volgende stop was meer traditionele tapas. We kregen hier Russische salade, patatas bravas, nachos en geroosterde pepertjes. Nachos zijn natuurlijk niet perse heel Spaans maar evengoed wel heel lekker. Natuurlijk vergezeld van een lekker glas sangria.

Deli-rant

De laatste stop was in een restaurantje op het sinaasappel pleintje. Zo geheten omdat het plein vol staat met sinaasappel boompjes. Die waren op het moment dat wij er waren natuurlijk nog niet rijp, maar wel een leuk plein.

Deli-rant is een restaurant waar ze de dingen net weer even anders doen. We kregen een (enorme) bal geserveerd, gemaakt van paella met inktvis-inkt. Absoluut niet fotogeniek, maar wel heel erg lekker. Jammer wel natuurlijk dat we eigenlijk al vol zaten dus die enorme bal kon niemand meer op.

En dat vond ik dan wel een beetje genant want al die ballen ging half aangegeten weer terug naar de keuken. Ze hadden er beter kleinere balletjes van kunnen maken. Mooier om te zien, makkelijker om te eten en misschien wat minder verspilling. Maar goed. Ondanks de looks dus echt wel een aanrader!

Aanrader

Al met al vonden we de foodtour in Valencia van Good Food Valencia echt wel een aanrader. De fietstour leek ons ook wel leuk, maar we hadden zelf al een fiets gehuurd dus dat was dan een beetje dubbel op.

Check ook deze posts

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like