1 literrunderbouillonof gebruik basisrecept hieronder
500grdunne rijstnoedelsbahn pho
500grbavette
1uidun gesneden in ringetjes
2bosuitjesgesneden
1bosjekoriander
150grtauge
1bosjeThaise basilicum
2rode chili pepersdun gesneden
1citroenin kwartjes
Instructies
Maken van de bouillon
Zet voor de bouillon een grote pan met 2 liter water op hoog vuur, voeg de botten toe en breng aan de kook ‒ schuim regelmatig af.
Laat een grillpan op hoog vuur heel heet worden, draai het vuur lager en gril de sjalotten en gember ongeveer 5 minuten. Voeg ze toe aan de bouillon samen met de soepgroenten, steranijs, kruidnagel, kaneel en kardemom. Laat de bouillon 3 uur zachtjes koken, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Zeef de bouillon, gooi de inhoud van de zeef weg en breng weer aan de kook.
Maken van de pho
Zorg dat je een pan met kokend water klaar hebt staan.
Breng de bouillon in een andere pan aan de kook. Verdeel de noedels in 4 porties en kook ze dan apart van elkaar in de pan met kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de porties noedels elk in een kom en verdeel hierover de dunne plakjes bavette.
Giet de kokende runderbouillon daaroverheen en garneer met de ui, bosui en koriander.
Serveer de pho met tauge, rode peper, Thaise basilicum en citroen ernaast. Eventueel extra met chili saus, hoisin en vissaus.
Trefwoord noedels, rundvlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!