1/2tltrassi of shrimp paste verkrijgbaar in de toko
1tlcitroengrasgeraspt
1rode pepergesnipperd
3elsweet chili saus
3elpindakaasmet stukjes noot
100mlwater of meer indien nodig
Instructies
Begin eerst met het koken van alle harde groentes. Zorg dat ze niet al te gaar worden. Een beetje beet is prima. De tauge kun je rauw erbij serveren of giet hier even kort kokend water overheen. Kook de groentes apart, giet af en laat afkoelen. Snij de tomaatjes en komkommer en kook je eieren.
Verhit een steelpannetje met een beetje olie en bak hierin de knoflook, gember, rode peper, trassi en citroengras even aan. Voeg de sweet chilisaus, hoisin en pindakaas toe en roer even goed door. Voeg het water toe tot het de juiste dikte heeft.
Neem een grote kom of schaal en verdeel hier alle groentes op. Serveer met de pindasaus en een gekookt eitje erop.
Trefwoord bloemkool, broccoli, sperziebonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!