WEEKEND PARIJS
1200
HomeStedenreisTips voor een weekend Parijs
Vlag van FrankrijkFrankrijk

Tips voor een weekend Parijs

Ah mooi Parijs! Het was voor mij alweer een jaar of 18 geleden dat ik voor het laatst in Parijs was. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking tijdens een weekend Parijs.

Le Petit Palais

Weekend Parijs

Ga je een weekend naar Parijs dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om midden in de stad te verblijven. Dat is logistiek wel zo handig, maar wij kozen er dit keer voor om aan de rand van de stad een leuke airbnb te kiezen. Dat was een stuk voordeliger en goed te doen. Met de trein zat je binnen een half uurtje in het hart van Parijs. Nou is Parijs groot dus check even van tevoren of je daarna nog met de metro verder moet.

Macarons van La Duree

Natuurlijk een beetje een inkopper maar als je gek bent op macarons (dat zijn van die belachelijk dure, maar ook belachelijk lekkere koekjes gemaakt met amandelmeel. La Duree heeft verschillende vestigingen door de stad heen en je kunt ze daarnaast ook kopen bij diverse andere punten maar hou je portemonnee gereed want duur zijn ze wel.

Macarons van La Duree

Street art (gratis) Rue de Rivoli 59

Een van de leukste tips vond ik zelf het street art ‘museum’ op Rue de Rivoli 59. Het is niet echt een museum maar er zijn 9 (?) verdiepingen die vol zitten met street art en een plek is voor diverse kunstenaars. Je kunt er dus ook prachtige (en niet zo prachtige) kunst kopen.

Je kunt er natuurlijk ook gewoon rondlopen. Entree is gratis, al wordt een donatie op prijs gesteld. Vooral de trap is waanzinnig om overheen te lopen. Check bovenstaande video maar.

French bastards voor cruffins/croissants

Ben je onderweg toe aan een versnapering dan is een bezoekje aan de bakkerij van The French Bastards een aanrader. Wij kochten er een belachelijk lekkere cruffins en de croissants schijnen ook geweldig te zijn. Niet dat je die niet op meer plekken in Parijs kunt kopen natuurlijk.

AirBnb buiten het centrum

Een weekend Parijs is niet goedkoop, al zijn er vast wel hotels te vinden waar je voor een habbekrats kunt slapen. Of het dan ook goed is, is natuurlijk een tweede. Wij verbleven in Garches wat net buiten Parijs ligt in een kleine maar fijne AirBnB.

Vanaf de AirBnB was het ongeveer 10 minuten lopen naar het treinstation en vandaar een half uurtje met de trein naar Paris St. Lazare treinstation. Goed te doen.

Wel hebben we ’s avonds laat een Uber terug naar het appartement genomen. De prijs daarvan varieerde van 25 euro tot 35 euro. Wat ik acceptabel vond want het is nog best een stukkie rijden door het drukke Parijs. Zeker een goede optie voor een overnachting vond ik! Ook omdat we met de auto naar Parijs zijn gereden en de auto gratis voor de deur konden parkeren.

Weekend Parijs

Lichtjesshow van de Eifeltoren (gratis)

Je kunt de Eifeltoren natuurlijk overdag bewonderen maar het is misschien nog wel leuker om dat ’s avonds te doen als de Eifeltoren verlicht is. De beste plek om dat te bewonderen is vanaf Trocadero. Je hebt dan een mooi uitzicht over de Eifeltoren en de stad. Vanaf 10 uur ’s avonds knipperen de lichtjes van de Eifeltoren voor 5 minuten. Dit gebeurt elk heel uur. Leuk om te zien! En gratis…

Eifeltoren by night

Met de lift omhoog bij Centre Pompidou

Centre Pompidou kan flink druk zijn. Wil je echt tijdens een weekend Parijs het museum in, dan is er weinig andere keus dan in de rij te gaan staan. Maar wil je nu alleen maar ‘even’ omhoog om het uitzicht te bewonderen? Ga dan naar links van het gebouw en ga met de lift omhoog naar restaurant George. Daar hoef je vervolgens niet perse te gaan zitten want je kunt – eenmaal boven – van het uitzicht genieten. Of meteen van de gelegenheid gebruik maken en ook wat gaan eten.

Uitzicht vanaf Centre Pompidou

Geniet tijdens een weekend Parijs

Al met al is een weekend Parijs heerlijk om er even helemaal uit te zijn. Ook rondom Parijs heb je natuurlijk de tuinen en het kasteel van Versailles (wat vanuit ons appartement niet meer dan 20 minuten rijden was)

Meer Frankrijk?

Wil je meer zien over Frankrijk? Check dan alle Franse posts.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.