HomeFoodRestaurants10 x restaurants op Curaçao waar je met een auto heen moet
curacaoCuracao

10 x restaurants op Curaçao waar je met een auto heen moet

Restaurants op Curacao

Laat ik beginnen met zeggen dat een huurauto op Curacao eigenlijk sowieso een must is. Er is wel openbaar vervoer, maar dat komt zeker niet overal. Nog afgezien van het feit of dat het maar de vraag is of het op tijd gaat enzo. Of wat dacht je van het wachten tot de bus er is in de moordende hitte. Ook niet perse mijn favoriete bezigheid.

Restaurants op curacao

Dus uiteraard hadden wij een autootje tijdens ons recente bezoek aan Curacao. Voor mij alweer de 7e keer (raar maar waar) maar voor Charlotte de eerste keer. Dit keer zet ik 10 restaurants op Curaçao voor je op een rij waar je een auto voor nodig hebt om er te komen.

Huurauto

Voor iedereen die naar Curacao wil raad ik aan om een huurauto te kiezen. Het is eenvoudigweg de enige manier om overal te komen. Althans; overal is ook niet helemaal waar tenzij je een offroad huurauto neemt. Met een gewone auto kom je niet overal, maar daar zijn weer andere oplossing voor. Daarover later meer. Wij hadden dit keer een kleine kia Picanto, die je overigens overal tegenkomt. Meest populaire huurauto denk ik (want goedkoop!).

Restaurants

Nu is het natuurlijk geen geheim dat ik graag restaurantjes ontdek in elk land maar op Curacao zeker. Veel van de restaurants liggen in Willemstad maar er zijn er ook meer dan genoeg te vinden waar je niet komt zonder huurauto.

Restaurant Playa Forti

We begonnen onze zoektocht bij restaurant playa forti. Hier zit je hoog op de rots en heb je een geweldig uitzicht over de baai. Je kunt playa Grandi zien liggen en met een beetje mazzel zijn er een aantal “gekken” die van de rotsen duiken naast het restaurant. Niet perse mijn ding maar spannend is het wel.

We genoten er van een tonijn ceviche. Volgens de Charlotte de lekkerste die ze ooit geproefd had. Ik vond hem lekker, maar de lekkerste? Daar ben ik nog niet over uit. Haha.

Bahia restaurant

Bahia restaurant vind je bij playa lagun. Ook hier zit je hoog op een rots en kun je heerlijk ontbijten (zoals wij deden) of lunchen met uitzicht op de baai en de vele leguanen die hier hoog in de bomen opwarmen. Het is overigens geen echt ontbijtrestaurant dus verwacht hier geen spek en eieren. Wij aten er een heerlijke tosti en natuurlijk koffie. En spendeerden er de hele ochtend met het op de foto zetten van die prehistorische monsters.

Blue Bay

Blue Bay is druk maar wel een prachtig strand. Bij Blue Bay vind je restaurant Azurro waar je – bijvoorbeeld – een heerlijke poke bowl kunt eten. Ik moet wel zeggen dat ik ongeveer steil achterover sloeg van de prijzen dus dat is wel een nadeel hier. Leuk voor een keertje maar niet perse een restaurant waar je elke dag wilt eten. Tenzij je portemonnee geen bodem heeft. Dan kan dat natuurlijk wel. Hun poke bowl is echt wel de moeite waard!

The Niffo Huts

Dankzij Kyonne kwamen we bij The Niffo Huts. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar je zit hier aan het strand en met de voetjes in het zand. Ga er zeker ook eens voor een lekkere cocktail heen. En de zonsondergang is prachtig. Aanrader: de Niffo burger. Zorg wel dat je honger hebt want hij is groot!

Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin is een begrip bij de locals en als je hier in het weekend terecht wilt dan is reserveren handig. Door de weeks kun je er echter prima zo binnen wandelen zonder probleem. Wij waren er op een donderdag en hadden de plek bijna voor onszelf. Je kunt hier terecht voor traditionele gerechten. Mijn favoriet: Karni stoba.

De buurvrouw

Eetcafe de buurvrouw ligt aan de weg naar Westpunt. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat wij er tien keer langsgekomen zijn en er geen een keer zijn wezen eten. Iets met verkeerde timing en tijdgebrek. Want ja hoevaak kun je in twee weken uit eten gaan? Maar ik heb van meerdere mensen gehoord dat het absoluut de moeite waard is dus zeker heen gaan als je de kans hebt!

Klein St. Martha

Wil je genieten van een prachtig uitzicht en lekkere gerechten dan is een bezoek aan landhuis Klein St. Martha een aanrader. Dit hotel/restaurant heeft een groot terras met uitzicht over het water. Lekker genieten met een windje. Wij kwamen hier voor het ontbijt en een lekkere koffie.

Uitzicht Klein St Martha

Purunchi

Hou je van vis dan zeg je purunchi. Je kunt hier genieten van onder andere gefrituurde lion fish, maar er zijn nog veel meer gerechten die de moeite waard zijn. Purunchi is heel klein dus zorg dat je of op tijd bent of zorg dat je een reservering hebt. Ondanks dat Purunchi in Willemstad ligt is het niet op loopafstand van het centrum. Ook hier heb je dus een auto nodig om er te komen.

Karakter

Karakter ligt op het Coral resort en heeft twee verdiepingen. Elke zondag kun je er genieten van gerechten van de Big Green Egg, maar je kunt er elke dag terecht voor lekkere gerechtjes, cocktails en ook weer zo’n heerlijk plekje aan zee.

De Visserij

Naast een van mijn favoriete strandjes (Pirate Bay) ligt De Visserij. Je kunt hier alleen terecht van vrijdag tm zondag en het is er over het algemeen druk. Je vindt hier heerlijke visgerechten, al heb ik begrepen dat het de laatste tijd wat minder is geworden. Iets met te populair misschien? Geen zin in De Visserij dan is het restaurant van Pirate Bay wat er naast ligt ook prima voor enigszins standaard gerechten. Denk hierbij aan een club sandwich voor de lunch, sateetjes en dergelijke. Prima eten en ideaal als je daar toch al aan het strand zit. Het is bovendien de hele dag open.

Tot zover de lijst met restaurants op Curaçao waar je een auto voor nodig hebt. Natuurlijk zijn het er nog veel meer dan alleen deze 10, maar het is een goed begin!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like