HomeAlgemeenReviewsBoekreview; Anthony Bourdain -wereldreizen

Boekreview; Anthony Bourdain -wereldreizen

Wereldreizen anthony bourdain

Anthony Bourdain – een man die tijdens zijn leven al een legende was. Het is niet dat ik alle programma’s van Bourdain nou perse helemaal geweldig vond. Maar de man had absoluut geen scrupules als het gaat om het eten van vreemde gerechten.

Zijn serie No Limitations vond ik heerlijk, al ging het af en toe meer om het drinken dan om het eten. Dat vond ik dan weer een beetje jammer.

Anthony Bourdain werd geboren in New York in 1956 en groeide op in New Jersey. In 1978 rondde hij de kokschool af en heeft in diverse restaurants gewerkt in New York. Maar de meeste mensen kennen Bourdain van zijn tv series en zijn boeken. Zoals de meesten wel weten heeft Bourdain op 8 juni 2018 zelfmoord gepleegd.

Wereldreizen

Toen ik hoorde over het uitkomen van zijn boek Wereldreizen kon ik niet wachten om het in handen te krijgen. Het boek was al halverwege toen hij zelfmoord pleegde en is afgemaakt door zijn vriendin en collega Laurie Woolever.

Wereldreizen - bourdain

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste reactie na het ontvangen van het boek een beetje een van teleurstelling was. Het boek was anders dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik had gedacht dat het meer over eten zou gaan. Dat is weliswaar gedeeltelijk het geval maar het is zeker geen “eetgids”.

Tweede blik

Misschien is het een boek waar je een beetje aan moet wennen. Dat is wellicht een goede omschrijving. Het hele boek is doorspekt met quotes van Bourdain waarin hij zijn mening geeft over bestemmingen, restaurants, vervoer en ja natuurlijk ook nationale gerechten. Ben je eenmaal gewend aan de opzet van het boek dan zit het vol met leuke tips en adresjes voor een belachelijk aantal bestemmingen.

Van Argentinië tot Zuid Korea. Dus ben je op zoek naar een anders dan anders reisgids dan zit je met Wereldreizen van Anthony Bourdain zonder meer goed.

Het bevat informatie over hoe je op bepaalde plekken terecht komt, wat je er beslist wel of niet moeten eten, waar je het beste kunt gaan slapen en wat je ervooral niet moet doen.

Al met al is het toch een aanrader geworden!

Wereldreizen van Bourdain is te koop voor € 25,-.

Wereldreizen anthony bourdain

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.