boot huren in Amsterdam
15300
HomeOm te doenBoot huren in Amsterdam via ecoboats
NederlandNederland

Boot huren in Amsterdam via ecoboats

Een boot huren om in Amsterdam door de grachten te varen én dan ook nog zelf aan het stuurwiel staan (zitten) Hoe leuk is dat wel niet? Toen ik werd benaderd door Ecoboats Amsterdam hoefde ik dan ook niet lang na te denken en Charlotte was ook zo overgehaald.

Qua weer hadden we het niet echt beter kunnen treffen want het was strak blauw, warm en zonnig. De perfecte dag om een paar uur op het water te besteden.

Zomers dagje op de boot

Boot huren in Amsterdam

De mannen van Ecoboats werkten eerst zelf voor een verhuurbedrijf en deden daar de nodige ervaring op, maar besloten uiteindelijk om voor zichzelf te beginnen met mooie electrische sloepen. De sloepen – je kunt kiezen uit vier varianten – zijn allemaal muisstil. Ik dacht zelfs dat ie nog niet aanstond. Haha.

Wij stapten in onze “eigen” sloep op de Zandhoek maar je vindt Ecoboats op twee verschillende locaties. De Zandhoek is het meest praktisch als je in het centrum wilt varen en over de grachten wilt toeren. Wij kozen voor een tocht van twee uur en dan vaar je over de Prinsengracht en de Keizersgracht.

Even wennen

We kregen eerst een uitleg van de route en een uitleg over de werking van de boot. Eigenlijk heel eenvoudig, maar het is toch eventjes wennen. De sloep reageert heel anders dan het stuur van een auto, maar de eerste paar meters vaar je nog over het brede Westerdok dus genoeg tijd om even de slag te pakken te krijgen.

Je vaart met een rustig tempo waardoor je lekker om je heen kunt kijken. Grappig ook wel dat ik dus nog nooit Amsterdam had gezien vanaf een boot. Ok, ooit een rondvaartboot denk ik wel, maar toch. Een boot huren in Amsterdam is dus wel echt een aanrader. Vonden wij in ieder geval.

Boot huren in Amsterdam
We waren niet de enigen

Prachtig weer

Het was ronduit schitterend weer toen wij gingen varen, dus dat had niet beter gekund. Nou ok, íetsje minder warm misschien. Haha. Ik had wel verwacht dat het super druk zou zijn op het water, maar dat bleek helemaal niet het geval. Ja er waren natuurlijk wel andere boten en natuurlijk de rondvaartboten maar ik vond het zat meevallen.

Charlotte en ik waren met zijn tweeën maar je kunt tot 12 personen met een sloep op pad gaan. Ook leuk is dat je bij Ecoboats bijvoorbeeld ook een activiteit erbij kunt boeken. Stoor je je aan al dat plastic in het water (en er ligt aardig wat) dan kun je plastic gaan vissen. Zo heb je én een leuke dag op het water én je doet iets voor de stad door in ieder geval iets van de rommel weer op te ruimen.

Speurtocht

Ook leuk is het om een speurtocht te doen. Als je van tevoren aangeeft dat je een van de activiteiten wilt doen dan krijg je opdrachten mee en een routekaart voor onderweg. Ook leuk om met kids te doen.

boot huren in Amsterdam

Ook doen

Wil jij ook zo’n lekker dagje op het water doorbrengen en een boot huren in Amsterdam bij Ecoboats?

Dan hier nog wat praktische informatie:

  • Prijzen beginnen vanaf € 50,- per uur voor een sloep. Borg is € 150,-
  • Activiteiten zoals speurtocht of plastic vissen van tevoren reserveren
  • Je mag zelf varen en je hebt dus geen vaarbewijs nodig
  • Er zijn vier verschillende boten en je kunt varen met 1 tot 12 personen. Superleuk ook voor een gezellig feestje! Wel je eigen eten en drinken meenemen.
  • Er zijn twee opstaplocaties. Zandhoek waar wij vandaan gingen en een locatie in Amsterdam Oost. Of om meteen te reserveren natuurlijk!
  • Check Ecoboats Amsterdam voor alle informatie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.