Home » Bestemmingen » Azie » Budgettips voor een reis naar Japan

Budgettips voor een reis naar Japan

door Raoul de Boer

Raoul de Boer van de site Tokyo.nl geeft hier wat handige tips voor als je binnenkort naar Japan gaat. Japan is geen goedkoop land, maar met de tips van Raoul bespaar je in ieder geval weer een paar euro!

Japan, een Aziatisch land dat wij Nederlanders vooral van TV kennen. Want de meeste reizigers kiezen toch liever voor Thailand of Indonesië. Logisch want deze landen zijn (bijna) net zo mooi en een stuk goedkoper. Althans, dat denken de meeste reizigers! Japan heeft namelijk veel meer voor veel goedkoper de bieden dan de meeste mensen denken. Je moet alleen weten hoe je budget kan rondreizen in dit fantastische land. Met onze tips kan je een budget vakantie plannen in één van de duurste maar mooiste landen van Azië.

Budgettips voor een reis naar japan

Japan in al zijn pracht en praal

Het land heeft giga veel bezienswaardigheden, cultuurverschillen en prachtige nationale parken. Enkele voorbeelden zijn natuurlijk de stad Tokyo waar meer dan 36 miljoen mensen wonen! Dit zorgt voor een unieke cultuur en woonomstandigheden. Hieruit komt ook onze eerste budget reistip voort. Doordat de Japanners vaak ver moeten reizen voor werk blijven ze vaak na een lange dag hangen in het centrum van de stad. Ze hebben dan natuurlijk een slaapplek nodig maar de meeste hotels zijn erg duur wat niet aantrekkelijk is. De oplossing? Capsule hotels! Door het ruimtegebrek zijn de slaapplekken schaars en hebben de Japanners iets bedacht namelijk de Capsule hotels. De naam verraad al een beetje wat het is want je kan hier een kamer huren die niet grote is dan een soort ruimte capsule. Vaak past er alleen een bed in en kan je er niet eens in staan! Klein, budget en zeker het uitproberen waard want het is een unieke ervaring die je alleen in Japan vindt.

Budgettips voor een reis naar japan

Een gigantisch groot land

Ondanks dat Japan in vergelijking met China erg klein is heeft het toch nog een oppervlakte van ongeveer 377.944 km², in vergelijking Nederland is 41.526 km². Wil je op budget rondreizen in het land dan moet je flinke afstanden afleggen, gelukkig hebben wij hiervoor een goedkope oplossing! Koop een Japanse Railway Pass voor de gehele vakantie. Door eenmalig rond de €300 te betalen kan je meerdere weken onbeperkt reizen met één van de meest geavanceerde treinnetwerken in de wereld. Ondanks de grote afstanden van duizenden kilometers kan je deze toch snel afleggen dankzij de Shinkansen. Van deze trein kan je met de Japanse Railway Pass gratis gebruik maken en hij rijdt rond de 350 kilometer per uur!  Dit is vaak sneller dan vliegen omdat je geen lange inchecktijd hebt.

We want sushi!

De levenstandaard van Japan is vergelijkbaar met die van Nederland. Restaurants zijn niet goedkoop en overnachtingen in hotels ook niet. Toch kan je gemakkelijk op budget aan eten komen in Japan. De Japanners zijn net als ons namelijk ook helemaal fan van sushi. Sterker nog het komt hier zelfs vandaan! Daarnaast is sushi in Japan eigenlijk een soort streetfood waardoor dit relatief goedkoop te verkrijgen is langs de straat, in de supermarkt of bij restaurants. Perfect voor een budget reismaaltijd!

Ben je een student? Mazzelaar!

Japanners zijn een gemotiveerd volk dat veel discipline heeft maar hun kinderen ook zoveel mogelijk wil meegeven over de cultuur van het land. Hierdoor kunnen studenten veel korting krijgen op musea, bezienswaardigheden en bij attractieparken. Deze kortingsregels gelden ook voor buitenlandse studenten! Neem daarom altijd je studentenpas mee op vakantie want dit kan je een hoop geld besparen. Heb je een oude studentenpas neem die dan mee want je kan het altijd proberen om korting te krijgen.

Gratis Wifi voor iedereen

Misschien loopt Japan wel een beetje voor op ons als het gaat om technologische ontwikkelingen en het leggen van een internet infrastructuur. In steden als Tokyo is namelijk overal maar dan ook echt overal gratis Wifi te vinden! Hierdoor kan je gemakkelijk gebruikmaken van gratis beldienst Skype of message-dienst Whatsapp. Dit bespaard een hoop kostbare belminuten of buitenlandse internetbundels.

Nieuwsgierig geworden naar Japan?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het verrassend goedkope en veelzijdige Japan? Dan kan je op http://tokyo.nl/japan nog veel meer informatie vinden over het modernste Aziatische land. Daarnaast vind je er werkelijk alles over de hoofdstad Tokyo waar je al minimaal een week kan doorbrengen wil je de leukste bezienswaardigheden zoals de Tokyo Tower, Shibuya Crossing of Senso-ji tempel bezoeken. Japan hoeft ook niet duur te zijn als je maar weet hoe je door het land moet rondreizen!

Check ook vooral de handige tips hier voor als je Japan met de auto wilt ontdekken.

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

13 comments

Avatar
Stephanie | Expeditie Aardbol augustus 6, 2015 - 9:24 am

Oh zo mooi Japan. Het moet er binnenkort toch echt maar van komen. Zo benieuwd naar dat land!

Antwoord
Avatar
Simone van den Berg augustus 6, 2015 - 9:40 pm

Ik ook! Lijkt me echt een prachtig en vreemd land ook. Uniek denk ik!

Antwoord
Avatar
Sandra augustus 6, 2015 - 9:40 am

Ik kom Japan zoveel tegen de laatste tijd en ik word er steeds nieuwsgieriger naar! Goede tips trouwens. Japan wordt, net als de VS, vaak ten onrechte als extreem duur gezien. Natuurlijk zul je in bijvoorbeeld Thailand makkelijker goedkopere keuzes kunnen maken, maar ook in Japan en de VS kun je goedkoop reizen. Toch lijkt het een vastgeroeste gedachte te zijn dat deze landen duur zijn…

Antwoord
Avatar
Simone van den Berg augustus 6, 2015 - 9:41 pm

Je kunt een hoop dingen zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk, maar het is van de Aziatische landen denk ik toch wel een van de duurdere. Dus alle tips zijn welkom..:)

Antwoord
Avatar
Robert | Traveljunks augustus 6, 2015 - 12:31 pm

Bij elke post die ik over Japan lees word ik meer nieuwsgierig naar dit land. Japan staat voor mij voor de komende jaren zeker op het programma, dus alle tips zijn welkom 🙂

Antwoord
Avatar
Simone van den Berg augustus 6, 2015 - 9:40 pm

Dat heb ik nou ook.. Wil er erg graag heen!

Antwoord
Avatar
Eva - eighty7 augustus 6, 2015 - 6:28 pm

Japan heeft mij nooit zo getrokken eigenlijk, en nog steeds niet.. geen idee waarom want volgens mij is het er prachtig.

Antwoord
Avatar
Simone van den Berg augustus 6, 2015 - 9:43 pm

Ach ik zeg altijd maar dat we gelukkig niet allemaal hetzelfde leuk vinden. Dan zou het zo druk worden!

Antwoord
Avatar
Danique augustus 6, 2015 - 9:55 pm

Die eerste foto is wel heel mooi! Op de een of andere manier trekt Japan me niet zo heel ontzettend, al heb ik wel van mensen die er geweest zijn gehoord dat ik er echt een keer naartoe moet, al is het maar vanwege de vele ‘bijzondere’ dingen die je daar kun vinden.

Antwoord
Avatar
Harrie Buis augustus 7, 2015 - 3:39 pm

Vorig jaar September heb ik een rondreis van 16 dagen door Japan gemaakt, ik was lekker gemaakt door een internet vriend die in Tokio woont.
Het is een heel mooi land en de mensen zijn heel vriendelijk en het eten is er erg lekker, ik heb dan ook in hoofdzaak in lokale eethuisjes gegeten.
in het begin was ik bang dat ik alleen in dure restaurants kon eten omdat ik geen Japans kan lezen, maar wat wil het nu, bijna elk eethuisje heeft een vitrine of foto wand met voorbeelden van wat er te krijgen is.
Na terugkomst zei ik dat ik over 2 jaar weer wilde gaan (2016) maar blijkbaar was ik was ik verliefd geworden op Japan want het heeft maar een half jaartje geduurd voordat ik weer naar Japan ging, dit keer 9 dagen in de hoofdstad Tokio gebleven, ik kan jullie zeggen dat ik mij geen dag heb verveelt.
Omdat ik geen verre uitstapjes ging maken had ik geen railway pas nodig, maar ik heb wel Japan Trains app gedownload die is erg gemakkelijk als je gebruik maakt van de metro’s in Tokio wat ik dus gedaan heb.
Japan is zeker een aanrader om te bezoeken.

Antwoord
Avatar
tea augustus 7, 2015 - 9:15 pm

Ik vond Japan inderdaad ook meevallen qua budget.

Ik ben bijna geen sushi tent tegengekomen (zoals we die in het westen kennen) en een paar Japanners met wie ik heb gesproken snappen de sushi hype niet en raden aan om voor echte sushi naar de duurdere tenten te gaan. Ik vond de ramen bars heel budget (en lekker).

Antwoord
Avatar
Simone van den Berg augustus 8, 2015 - 11:56 am

O en ik ben gek op ramen dus dat komt dan mooi uit! 😉

Antwoord
5x tips voor autorijden in Japan - Map of Joy februari 16, 2018 - 3:19 pm

[…] Je hebt snelwegen en gewone wegen; zo simpel is het in Japan. En een sneIweg is voor het gemak áltijd een tolweg. Je betaalt de tol van een snelweg contant bij een onbemand tolpoortje. Wil je low budget reizen dan kun je via de gewone wegen reizen. Wat kosten tolwegen? Dat is lastig te zeggen. Rond de stad meer dan op het platteland. Rond de stad kun je denken aan € 30,- per 100 kilometer, maar elders ongeveer de helft daarvan. Ook leuk: budgettips voor een reis naar Japan. […]

Antwoord

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.