Club Marvy
43900
HomeSlapenClub Marvy – All inclusive heruitgevonden
TurkijeTurkije

Club Marvy – All inclusive heruitgevonden

Club Marvy

In het artikel over Royal Horizons in Senegal verklapte ik al eerder dat ik – voorheen – geen groot fan ben van het all inclusive concept. Door de bank genomen vind ik het gewoon leuker om op zoek te gaan naar leuke kleine tentjes en slaap ik liever in een toffe B&B dan in een massaal complex.

Club Marvy

Maar toen was daar het geweldig mooie Royal Horizons in Afrika en een jaar later mocht ik op pad en ontdekte ik Club Marvy in Turkije. Als ik nou zou moeten kiezen welke van de twee ik het mooiste vond, dan vrees ik dat ik niet kan kiezen. Beide hotels zijn absoluut fantastisch, maar de sfeer en de locatie natuurlijk heel erg anders.

Hou je meer van Europees dan kun je beter voor Club Marvy gaan. Liever wat exotischer? Check dan Royal Horizons.

Het begon eigenlijk al meteen goed toen we midden in de nacht arriveerden bij Club Marvy. We werden welkom geheten door een aantal werknemers met een drankje en een hapje. Ondanks dat het inmiddels drie uur ’s nachts was.

We doken meteen ons bed in, want echt uitgebreid rondkijken midden in de nacht is natuurlijk niet perse een aanrader.

Oase van groen

Het hele resort is behoorlijk uitgestrekt maar doordat het overal kleine blokken met appartementen zijn, met daartussen heel veel groen, heb je nergens het idee dat het een massaal gebeuren is. Zelfs in het restaurant waar toch alle gasten uiteindelijk weer samen komen is dat goed opgezet.

Zo heb je buiten een pasta gedeelte, waar je je eigen pasta of pizza kunt laten maken en weer op andere plekjes vind je verse broodjes of kun je je eigen tosti laten maken.

Hetzelfde geld voor de zitplekken in het restaurant. Je kunt in de hoofdzaal plaatsnemen of op het terras buiten of op een van de vele andere plekjes. Door overal wat te maken op kleinschalig niveau heb je nergens het idee dat je in een ‘vreetschuur’ terecht bent gekomen.

Club Marvy 29

In het restaurant ligt de focus op lokaal en veel van de producten die je hier kunt eten komen van de eigen biologische boerderij. Die filosofie en de aandacht voor de natuur en sustainability vind je door het hele complex terug. Van de rustige aardetinten van de kamers tot het eten op je bord.

18+ gedeelte

Hoewel ik natuurlijk niks tegen kinderen heb vind ik het altijd wel heel fijn als ik ergens ben waar ik kan kiezen of ik wel of niet met joelende kinderen om me heen aan het zwembad wil zitten. Bij Club Marvy kun je kiezen voor een verblijf in het 18+ gedeelte, wat zich uitstrekt tot de appartementen, maar ook een eigen strand, eigen zwembad en zelfs een eigen restaurant.

Het 18+ gedeelte ligt wat verder weg van het hoofdgebouw maar je hoeft daar niet perse heen aangezien je terecht kunt in het speciale restaurant. Wil je wel naar het hoofdgebouw maar heb je geen zin om te lopen? Er zijn buggy’s aanwezig om je heen en weer te rijden. Ook handig als je niet zo goed ter been bent.

Overigens is het hele complex wel op en rond bergachtig gebied gebouwd dus dat maakt het wel wat lastiger als je met een rolstoel zou komen. Alhoewel ik denk dat ook daar voorzieningen voor zijn getroffen. Maar handig om dat even goed te checken van tevoren.

Infinity pool

Behalve de stranden en de zee heeft het resort twee grote zwembaden. Waarvan een met een infinity pool

Club Marvy 26
Infinity pool

Zelfs over de handdoeken (er is een handdoekservice) is nagedacht. Je vindt hier geen saaie witte hotelbadlakens, maar alles in natuurlijke kleuren en materialen.

Ben je klaar met zwemmen en zonnen dan kun je in een van de vele winkeltjes bij het hoofdgebouw leuke dingen kopen of je kunt in een van de bars lekker hangen met een cocktail.

Al met al ga ik zeker terug naar Club Marvy. Als het aan mij ligt nog dit jaar, maar hoe het allemaal gaat verlopen weet niemand nog. Dus dat is nog even afwachten.

Club Marvy ligt bij Özdere op ongeveer 1 uur rijden van Izmir. In de omgeving ligt onder andere Kusadasi, Izmir en de opgravingen van Efeze.

Check trouwens even waar je gaat boeken. Bij Booking.com zijn de prijzen momenteel heel idioot hoog. Bij Vakantiediscounter zit je met vlucht op nog niet eens de helft.

Club Marvy

Deze post bewaren?

Club Marvy

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like