Culinair genieten op Curacao
3000
HomeAlgemeenCulinair genieten op Curacao

Culinair genieten op Curacao

Culinair genieten op Curacao | simoneskitchen.nl

Wat is Curaçao toch een heerlijk eiland… Ik was er afgelopen week voor de derde keer alweer. Grappig hoe zoiets kan lopen, want ik had niet kunnen bedenken dat ik in drie jaar tijd drie keer in Curaçao terecht zou komen! Ondanks dat het niet een heel groot eiland is, valt er vooral op culinair gebied het nodige te beleven.

Ik schreef al eerder een post over de tien restaurants in Curaçao waar je lekker kunt eten maar ook dit keer heb ik weer de nodige culinaire tips voor je. Zoveel zelfs dat ik het wellicht een beetje moet opsplitsen… 🙂 Lees je mee?

Clarita’s Taste Trail

We ( we waren met een fijn klein groepje bestaande uit Bo van Beaufood, Bo van Francesca Kookt, Daphne van de Viva en Suzanne voor Margriet en Eveline van Newslab) begonnen de eerste dag meteen goed met een geweldige walking foodtour door Clarita Hagenaar. Clarita weet ontzettend veel te vertellen over het eiland. Niet alleen waar je de lekkerste snacks kunt vinden maar ook veel over de geschiedenis van Curaçao. Zorg wel dat je met een lege maag aan de tour begint want die heb je nodig… 🙂

Clarita

Batidos

Onze eerste stop was een Batidos truck. Batidos is het equivalent van onze smoothie. In de truck wordt een smoothie gemaakt met het fruit van jouw keuze. Hou er rekening mee dat ze in Curacao gek zijn op veel suiker dus ben je daar niet zo van, vraag dan om een batidos zonder suiker. Zoet genoeg!

Batidostruck | simoneskitchen.nl

Kala van de pindaman

Recht tegenover de pondjesbrug vind je de “pindaman”.  De pindaman zit al meer dan 20 jaar op dezelfde plek en verkoopt daar – je raadt het al – onder andere pinda’s, maar waar wij voor langs kwamen was een andere snack gemaakt van black eyed peas, kala. Het is een soort oliebol achtig iets. Lekker maar een tikkie aan de droge kant voor mij.

Pindaman | simoneskitchen.nl

Marshe Bieu

De vorige keer dat Tom en ik in Curacao waren zijn we wel langs de markthal geweest maar gegeten hadden we er nog niet. We bleken elke keer op het verkeerde tijdstip te komen. Zorg dat je er rond een uur of 12 bent dan weet je zeker dat je niet te laat komt en alles op is. Je kunt hier de lokale keuken uitproberen. De okrasoep is een aparte ervaring, maar misschien niet voor iedereen weggelegd. De smaak is lekker maar dat slijm… Haha… Hou er rekening mee dat de porties echt enorm zijn, dus bestel je een schotel dan kun je best met twee personen ervan eten. De stoofschotel (karni stoba) was mijn favoriet van de dag!

marshe bieu

De Gouverneur

De gouverneur is voor mij een oude bekende. Wij gingen er al een paar keer eerder eten maar het blijft een favoriet. Vergeet vooral niet om de bananensoep te proberen. Ik ga binnenkort zelf een keer de bananensoep maken dus dan krijg je het recept! Eerst even de goede bakbananen zien te vinden.

Culinair genieten op curacao | simoneskitchen.nl
De gouverneur

De boogjes

Een nieuwe plek voor mij, waar we helaas niet hebben gegeten, is de boogjes. Ondanks dat ik niet weet of het eten ook lekker is vind ik de locatie zelf al geweldig dus ik zou zeggen: zeker proberen. Volgens Clarita is het eten ook erg lekker dus daar durf ik wel op te vertrouwen.

20170901 W6A5770

General Catering

Voor traditionele snacks kun je terecht bij de grootste fabrikant hiervan op Curaçao: General Catering. Het cateringbedrijf bestaat al 45 jaar en op het eiland zijn ze een begrip. Wij mochten er onze eigen snacks maken, maar je kunt er ook terecht om snacks op te halen. Of ga er zitten en probeer ze allemaal uit. Vergeet vooral de kaasballen niet. De snacks zijn eenvoudig maar wel smaakvol.

20170902 W6A5939
Heeft natuurlijk niet echt wat met de snacks te maken maar deze foto van mijn reisgenoten wil ik jullie niet onthouden… 🙂

Landhuis Chobolobo – Blue Curacao

Grappig genoeg dronk ik vroeger vaak Blue Curaçao als ik ging stappen maar ik had het al in geen jaren meer gedronken. Voor alles over de enige echte blue Curaçao moet je echt een bezoek brengen aan landhuis Chobolobo. Hier kun je een tour krijgen (begeleid of op eigen houtje) waarin je alles wordt uitgelegd over het ontstaan van Blue Curaçao als likeur en kun je uiteraard proeven van de verschillende smaken. Mijn favoriet blijft de echte blue curaçao maar probeer ook de tamarijn. Vervolgens kun je je eigen cocktail maken.

chobolobo

Williwood – Barbecue & livemuziek

Elke zondag kun je bij Williwood terecht voor de barbecue. Ze zijn bekend om hun geitenburger, maar je kunt er ook gamba’s, kip of rundvlees krijgen. Ik probeer de geitenburger uit want daar staan ze tenslotte om bekend. Heel erg lekker, maar wel een echte geitensmaak dus hou je daar niet van probeer dan de andere gerechten uit. Na het eten kun je dan ook nog even de voetjes van de vloer doen met de live muziek. Gezellig!

Williwood | simoneskitchen.nl

Equus

Voor de vleesliefhebber kun je ook terecht bij Equus.  Equus is alleen open op vrijdag van half zes tot 12. Het menu is simpel. Je bestelt spiezen met kip, rund, groente of garnalen. Deze worden vervolgens aan je tafel opgehangen en je trekt het vlees er met je handen vanaf. Bijgerechten zijn er niet. Je krijgt de spiezen geserveerd met (super lekker) knoflookbrood en een paar sauzen en that’s it. Heerlijk! Reserveren kan niet dus zorg dat je op tijd bent want het is een populaire plek.

De naam is afkomstig van het feit dat het restaurant gevestigd is in een voormalige paardenstal. Je vindt Equus Caracasbaaiweg 338, Jan Thiel.

Equus | simoneskitchen.nl

Avila – meer dan een hotel

Op onze laatste avond hadden we een diner in het Avila Beach Hotel. Avila is het oudste hotel van Curaçao en zit in de populaire wijk Pietermaai. Elke woensdag is er live muziek maar je kunt er elke avond genieten van een heerlijk diner met uitzicht op zee. Of op het strand genieten van een gin-tonic. Ze hebben diverse mooie smaken. Ik ben niet meteen een gin-tonic drinker maar vond de sinaasappel-kruidnagel versie erg lekker.

Wij mochten aanschuiven in het Belle Terrace restaurant. Als je daar gaat dineren hou dan een plekje over voor het dessert. Ik nam de key lime pie.. Zo lekker!

Avila

Purunchi

Voor de lekkerste gefrituurde vis moet je echt gaan lunchen bij Purunchi. We werden verwend met een enorme schotel met allerlei soorten vis, maar mijn favoriet blijft de lionfish! De vis wordt geserveerd met saus en een aantal traditionele gerechten, waaronder funchi.

Purunchi 2

Foodmarkt in Barber

20170903 W6A6168

Elke zondagochtend is er in Barber een marshe oftewel een kleine foodmarkt waar je heerlijke stoofschotel kunt kopen, pompoenpannenkoekjes, een tamarindedrankje (voor Curacaose begrippen niet eens heel zoet) en als je jezelf te buiten wilt gaan dan kun je er de nodige ingewanden scoren… Ik nam een klein hapje van een stoofschotel met hersenen en lever… Uh… niet mijn smaak zullen we maar zeggen! De pompoen pannenkoekjes zijn daarentegen een aanrader.

Barber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like