Home » Blog » Lefkas – Griekenland
Griekenland

Lefkas – Griekenland

Naar lefkas | papertravels.nl

Ionische eilanden

Ik had al gezegd dat ik aan vakantie toe ben he.. 🙂 Nou die derde vakantie waar ik al over vertelde gaat naar het mooie Lefkas. Althans ik denk dat het mooi is. Dat moet nog blijken natuurlijk. Ik vind Griekenland eigenlijk altijd wel lekker. Niet te lang. We zijn al zo vaak naar diverse eilanden geweest dat sommige dingen een tikkie op elkaar gaan lijken. Zonder een van de eilanden te kort te willen doen, maar zo werkt het nou eenmaal. Onze allereerste vakantie samen (lang, lang, geleden) was naar Samos. Daarna volgden Lesbos, Zakynthos, Kreta, Peleponnesos en nog een keer Samos. O en Thassos ook nog natuurlijk. Het is nu alweer lang geleden dat we er zijn geweest (tien jaar!) en ondanks dat ik eigenlijk naar Cyprus aan het kijken was, kwam dat allemaal qua timing, vluchten en dergelijke wat minder uit.


Bleek ook nog eens dat september een populaire maand is, want veel van de appartementjes die ik bekeek waren al vol. Uiteindelijk is het eind augustus geworden en het is – enigszins verrassend – toch Griekenland geworden. Lefkas dus.

We zijn nog nooit daar geweest dus als je nog tips hebt dan horen we dat natuurlijk graag. We hebben voor het eerst geboekt via Eliza was here en dit is ons appartement. Ben heel benieuwd hoe een en ander gaat bevallen.

Foto van Eliza was here

Natuurlijk zijn er nog veel meer foto’s online dus neem even een kijkje om weg te dromen. Althans dat doe ik wel hoor!

Lefkas is van de Ionische eilanden (voorafgegaan door Kefalonia, Zakynthos en Corfu) de op vier na grootste en heeft een oppervlakte van 350 km2.

Huurauto

We hebben ook een huurautootje natuurlijk, want ten eerste ligt ons appartement een beetje buiten de gangbare plekken en ten tweede is een autootje wel een must vind ik op dit soort eilanden. Had ik al verteld dat ik er zin in heb? 🙂

Alles ligt zo ongeveer op 1,5 kilometer afstand van ons huisje. Dat is te lopen of met de auto ben je er natuurlijk in een paar minuten. We hebben een lekker terras voor de deur én een zwembad, maar uiteindelijk zullen we daar voornamelijk ’s morgens vroeg (lekker ontbijten op het terras!) of ’s avonds laat (even nog afzakken met een ouzo!) zitten. Overdag crossen we dan het eiland over.

Ben ook gek op de Griekse katten

 

Heerlijk! Dus kom maar door met de tips als je die hebt. Ik hoor graag welke plaatsjes of restaurantjes we zeker niet moeten overslaan!

 

Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

4 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle