Lefkas – Griekenland

Naar lefkas | papertravels.nl

Ionische eilanden

Ik had al gezegd dat ik aan vakantie toe ben he.. 🙂 Nou die derde vakantie waar ik al over vertelde gaat naar het mooie Lefkas. Althans ik denk dat het mooi is. Dat moet nog blijken natuurlijk. Ik vind Griekenland eigenlijk altijd wel lekker. Niet te lang. We zijn al zo vaak naar diverse eilanden geweest dat sommige dingen een tikkie op elkaar gaan lijken. Zonder een van de eilanden te kort te willen doen, maar zo werkt het nou eenmaal. Onze allereerste vakantie samen (lang, lang, geleden) was naar Samos. Daarna volgden Lesbos, Zakynthos, Kreta, Peleponnesos en nog een keer Samos. O en Thassos ook nog natuurlijk. Het is nu alweer lang geleden dat we er zijn geweest (tien jaar!) en ondanks dat ik eigenlijk naar Cyprus aan het kijken was, kwam dat allemaal qua timing, vluchten en dergelijke wat minder uit.


Bleek ook nog eens dat september een populaire maand is, want veel van de appartementjes die ik bekeek waren al vol. Uiteindelijk is het eind augustus geworden en het is – enigszins verrassend – toch Griekenland geworden. Lefkas dus.

We zijn nog nooit daar geweest dus als je nog tips hebt dan horen we dat natuurlijk graag. We hebben voor het eerst geboekt via Eliza was here en dit is ons appartement. Ben heel benieuwd hoe een en ander gaat bevallen.

Foto van Eliza was here

Natuurlijk zijn er nog veel meer foto’s online dus neem even een kijkje om weg te dromen. Althans dat doe ik wel hoor!

Lefkas is van de Ionische eilanden (voorafgegaan door Kefalonia, Zakynthos en Corfu) de op vier na grootste en heeft een oppervlakte van 350 km2.

Huurauto

We hebben ook een huurautootje natuurlijk, want ten eerste ligt ons appartement een beetje buiten de gangbare plekken en ten tweede is een autootje wel een must vind ik op dit soort eilanden. Had ik al verteld dat ik er zin in heb? 🙂

Alles ligt zo ongeveer op 1,5 kilometer afstand van ons huisje. Dat is te lopen of met de auto ben je er natuurlijk in een paar minuten. We hebben een lekker terras voor de deur én een zwembad, maar uiteindelijk zullen we daar voornamelijk ’s morgens vroeg (lekker ontbijten op het terras!) of ’s avonds laat (even nog afzakken met een ouzo!) zitten. Overdag crossen we dan het eiland over.

Ben ook gek op de Griekse katten

 

Heerlijk! Dus kom maar door met de tips als je die hebt. Ik hoor graag welke plaatsjes of restaurantjes we zeker niet moeten overslaan!

 

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
Written by Simone van den Berg