Home » Blog » Moet je Über gebruiken in New York?
New York Noord- en Zuid Amerika Traveltips USA USA Citytrips

Moet je Über gebruiken in New York?

Uber of yellow cab in New York | papertravels.nl

Yellow Cab of geen Yellow Cab?

We kennen het natuurlijk allemaal wel inmiddels: Über. Nu heb je Über niet overal maar in New York zijn ze goed vertegenwoordigd. Maar is het altijd de voordeligste optie om Über in te schakelen of kun je beter een yellow cab nemen?

Ik ben best fan van Über. Ik vind het handig dat je van tevoren precies kunt zien wat je kwijt bent en dat je exact weet wanneer je chauffeur arriveert. Bovendien voelt het soort van veiliger doordat alles gecontroleerd is. Niet dat dat alles zegt maar het is het gevoel dat telt in dit geval.

We gebruikten Über al vaker in Berlijn, dus logisch dat we er in New York ook weer naar grepen. Ik kan door mijn enkel niet ongelimiteerd aantal kilometers lopen. Dus na de eerste dag waarop ik bijna standaard teveel loop, moet ik dan gebruik maken van een taxi. De metro is leuk in theorie maar in de praktijk betekent dat alsnog een hoop kilometers lopen onder de grond. Taxi dus.

Overdag of ’s avonds

Nu is met de auto rijden in New York per definitie best een probleem door de eeuwige verkeers infarcten daar. Je staat gewoon meer stil dan dat je rijdt. Dat betekent dat een gewone taxi vaak al meteen duurder is als het overdag is. Doordat Über een vaste prijs heeft maakt het niet uit of je vast staat in het verkeer. Waar een Yellow cab een meter heeft die doorloopt heeft een Über taxi dat niet. We hebben het uitgeprobeerd overdag tijdens een normale rit en daar kwamen we al snel 25-50% duurder uit met een Yellow Cab.

‘S Avonds was het echter een heel ander verhaal. Doordat het druk was (we kwamen vanaf Times Square) en er dus meer vraag was werd de prijs bij Über al snel duurder. We gingen vanaf het restaurant naar huis en de eerste aanvraag was $ 48,-. Dat ging echter fout (de chauffeur stond op de verkeerde plek en besloot spontaan te cancellen) dus er moest opnieuw geboekt worden. Doordat het inmiddels drukker was (we hebben het over een verschil van tien minuten) werd de prijs ineens $68 dollar en niet heel veel later $ 93,-! Dat vonden we wel heel erg veel dus de Uber even links laten liggen en een gele taxi aangehouden. Dat ging op de meter en eindigde op een totaal van $ 38,- en dat was inclusief fooi. Dus dat was al 10 dollar goedkoper voor de drukte echt begon! En bijna $60,- aan het eind. Dat vind ik wel een erg groot verschil.

Let dus op waar je heen moet en hoe laat je ergens heen moet. Onze ervaring is dat je overdag goedkoper uit bent met de Uber en ’s avonds met een normale taxi. Echt helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit maar als vuistregel is het denk ik redelijk accuraat.

This post is also available in: English (Engels)

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

2 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  • Handig om te weten. Het is dus nog wel even weten hoe en wat met dat ge-über, want anderes heb je kans dat het een duur grapje wordt. Voor New York lijkt het me een goede optie wanneer de metro even niet kan.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle