Restaurants en motels langs route 66
17100
HomeSlapenHotelLeukste restaurants en motels langs route 66
UsaUSA

Leukste restaurants en motels langs route 66

Bij Route 66 rijden draait natuurlijk alles om de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Vooral restaurants en motels zijn overal langs Route 66 heel prominent aanwezig, en zij dringen zich vaak aan je op via schreeuwende neonreclames. Dat laatste is bedoeld in positieve zin, want niets is zo leuk als je vergapen aan prachtige restaurants en motels die vaak al ruim 60 jaar bestaan! In deze blog lees je wat mijn favoriete restaurants en motels zijn op Route 66.

Restaurants en motels langs route 66

Restaurant tips Route 66

Ook langs Route 66 ontbreken de bekende fast food-ketens niet, maar als je de ‘Route 66 experience’ optimaal wilt beleven ga je waarschijnlijk liever naar een restaurant dat bij voorkeur al decennia lang bestaat en sinds de hoogtijdagen van Route 66 floreert. Krijg je tijdens het rijden van Route 66 lekkere trek, ga dan in ieder geval naar:

Palms grill cafe

The Palms Grill Café (Atlanta, Illinois): dit is een typisch Amerikaanse diner waar de klok sinds de jaren 50 lijkt te hebben stilgestaan. Je kunt er heerlijk ontbijten of lunchen met hamburgers en frites. Aan de overkant van dit restaurant staat een ‘muffler man’, een gigantische stenen pop die vroeger dienst deed als reclame voor garages die uitlaten verkochten maar tegenwoordig een flinke hotdog in zijn handen heeft.

Palms grill cafe

Tally’s Good Food Café (Tulsa, Oklahoma): zoek je een restaurant met Route 66-thema dan ben je hier aan het juiste adres. Alhoewel dit een typisch Amerikaanse diner is waar de hamburger in vele variaties het belangrijkste item op de menukaart is, serveren ze hier ook verrassend gezonde salades.

The Big Texan Steak Ranch & Brewery (Amarillo, Texas): hier kun je gratis eten als je het voor elkaar krijgt om binnen 1 uur een biefstuk van 2 kilo naar binnen te werken. Het restaurant is geheel in western-stijl ingericht en het personeel loopt rond in passende cowboyoutfit. Leuk voor een avondje entertainment. (ook allereerste foto in dit artikel)

The Big Texan
The Big Texan

Kix on 66 (Tucumcari, New Mexico): een Amerikaanse diner in Route 66-retrostijl met prima eten en vriendelijke service. Het kan er soms erg druk zijn maar dat is alleen maar een goed teken.

Kix on 66

Delgadillos Snow Cap (Seligman, Arizona): dit hamburger- en ijstentje heette vroeger Snow Cap Drive-In en is tot op de dag van vandaag populair bij Route 66-enthousiasten. In het dorpje zijn ook wat oude neonreclames en winkels met Route 66- souvenirs te vinden, dus na je maaltijd moet je zeker nog een wat rondlopen.

Emma Jean’s Holland Burger Café (Victorville, Californië): een echte ouderwetse Amerikaanse diner met een authentiek interieur dat deels nog uit de jaren 50 stamt. Je komt hier niet veel toeristen tegen, dus eigenlijk des te leuker om hier even een pitstop te maken.

6 x Route 66 Motels

Een goede nachtrust is belangrijk als je Route 66 aan het rijden bent, zodat je ‘s ochtends weer fris achter het stuur kunt kruipen. Langs Route 66 zijn talloze motels in allerlei prijsklassen te vinden, maar de meeste behoren tot grote ketens en zijn dus vaak erg standaard. Wil je in stijl overnachten, kies dan voor een motel dat al decennia lang bestaat, al dan niet met Route 66-thema:

Munger Moss Motel

Munger Moss Motel

Munger-Moss Motel (Lebanon, Missouri): dit motel met prachtige neonreclame is een echte ‘must’ voor Route 66-gangers. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en geheel in jaren 50 stijl. De eigenaars, een bejaard stel, runnen het motel al sinds mensenheugenis en kunnen veel over Route 66 vertellen.

Desert Hills Motel

Desert Hills Motel (Tulsa, Oklahoma): alhoewel de kamers in dit motel een beetje verouderd zijn kun je er prima en tegen een redelijke prijs overnachten. Op loopafstand van het motel zit Tally’s Good Food Café (zie Restaurants) en aan de overkant bevindt zich een keurige woonwijk met een grote vijver waar je heerlijk kunt picknicken, wandelen of joggen.

Blue Swallow Motel
Blue Swallow Motel

Blue Swallow Motel

Blue Swallow Motel (Tucumcari, New Mexico): wellicht het mooiste motel dat langs Route 66 te vinden is, niet in de laatste plaats dankzij de bewegende neonreclames die in het donker werkelijk oogverblindend zijn. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol en schoon, en nog een leuk detail: de eigenares van dit motel heeft haar roots in Groningen, waar haar overgrootouders vandaan komen.

Check hier huidige prijzen en beschikbaarheid.

El Rancho

El Rancho Hotel

El Rancho Hotel (Gallup, New Mexico): mooi oud hotel in western-stijl waar je de dagen van weleer kunt proeven. Het hotel heeft ook een restaurant waar je kunt dineren en ontbijten. Zorg dat je een kamer aan de voorkant krijgt, want dan heb je uitzicht op Route 66.

Check hier beschikbaarheid en prijzen.

Wig wam motel

Wig Wam Motel

Wig Wam Motel (Holbrook, Arizona): dit iconische typische Route 66-motel bestaat uit losstaande stenen wigwams en is gebouwd in 1950. Bij elke wigwam staat een oldtimer geparkeerd, wat je het gevoel geeft dat je met een tijdcapsule naar de jaren 50 bent geschoten. Reserveren wordt aanbevolen want dit motel is meestal volgeboekt.

El Trovatore Motel

El Trovatore Motel (Kingman, Arizona): een motel met prachtige neonreclame. De kamers hebben allemaal een beroemde filmster als thema en de gemoedelijke eigenaar vertelt graag over alle bezienswaardigheden in de omgeving.

Check hier voor beschikbaarheid en huidige prijzen.

La Posada

La Posada Hotel & Gardens (Winslow, Arizona) Dit hotel heeft vier sterren en is een heerlijk luxe plek om te overnachten. Ze zijn recent helemaal gerestaureerd en hebben alles wat je nodig hebt.

Check hier voor beschikbaarheid en huidige prijzen.

Route 66 Planner

Heb je helemaal zin gekregen in Route 66? Zelf Route 66 rijden doe je met Route 66 Planner van Martine Piket, een overzichtelijke reisgids waarin routeaanwijzingen naar alle belangrijkste bezienswaardigheden, motels en restaurants staan. Bovendien barst Route 66 Planner van de prachtige kleurenfoto’s die je alvast in de stemming brengen en je inspiratie geven voor de roadtrip van je leven.

Check ook zeker de eerste post met de bezienswaardigheden op de route en het zelf rijden van route 66.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like