Zona Boedapest
1400
HomeFoodRestaurantsEten in Zona – Boedapest
HongarijeHongarije

Eten in Zona – Boedapest

Zona Boedapest | simoneskitchen.nl

Voor we naar Boedapest vertrokken (ok, voor ik me erin had verdiept dan) had ik geen zinnig idee dat Boedapest op culinair gebied allang het goulash tijdperk was ontstegen. Niet dat je dat er niet meer kunt krijgen hoor. Als je houdt van traditioneel dan zijn er nog meer dan genoeg plekken in en rond Boedapest waar je je hart kunt ophalen aan lekkere worst en stevige goulash met boerenbrood. (dat boerenbrood heb ik er net bij verzonnen… Geen idee of het zo gegeten wordt… 😉 )

Ik had al de nodige tips opgeschreven toen Alex (van Alexstyling) nog met een tip kwam voor een restaurant aan de Budda kant. Zona geheten. Het enige dat ik ervan wist was dat de pinterest foto die ik had gezien er leuk uitzag. Niet echt veel om op af te gaan, maar ik had het toch opgeschreven in mijn reisboekje. Bij aankomst in het appartement waar we sliepen  bleek echter dat onze host Maté ook Zona had opgeschreven als tip voor een lekker etentje of lunch.

Zona2

Dat kon natuurlijk geen toeval zijn! Opgezocht op de kaart en het plan opgevat om bij Zona te gaan lunchen na onze wandeling rond en om het kasteel. Als je in Boedapest bent dan loont het de moeite om te reserveren want wij hadden door pure mazzel nog een plekje bemachtigd. Waren we vijf minuten later gekomen dan was het laatste plekje zo aan onze neus voorbij gegaan.

Zona3

Het eten was heerlijk. Wij kozen voor het driegangenmenu voor de lunch. Keuze uit vis of vlees. Ik koos vlees, Tom ging voor de vis. Beiden erg lekker. Totale kosten € 37,00. Niet duur voor de kwaliteit die je ervoor terug krijg , maar voor Boedapest begrippen aan de prijzige kant.

We vonden het over het algemeen toch redelijk aan de maat ondanks het feit dat het vergeleken bij Nederland spotgoedkoop was maar wel duurder als we hadden gedacht!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like