20200201 IMG 8095 1
1700
HomeSlapenAppartementRelaxen in Twente
NederlandNederland

Relaxen in Twente

20200201 IMG 8095
Nat Twente

De maand januari stond ik het teken van veel, heel veel werken. Dat heb je soms als ondernemer. Te vaak ja gezegd tegen leuke projecten en voor je er erg in hebt sta je 16 dagen aaneengesloten te fotograferen. Het voordeel is dan weer dat dat financieel altijd leuk is. Niet meteen natuurlijk maar na een maandje wel.. 😉 Komt mooi uit want de maand februari gaan we op vakantie!

Relaxen in Twente

Maar voor de vakantie wilden we nog even een beetje relaxen in eigen land en dit keer kozen we voor de provincie Twente. Achteraf gezien hadden we dat wellicht beter in het voorjaar kunnen doen, want de toeristische dorpjes in Twente waren een stuk minder actief in de maand januari.

We verbleven in een heerlijk huisje van Novasol. Aanrader als je op zoek bent naar een leuk plekje wat redelijk centraal ligt. Vanaf Delden, waar wij zaten, ben je in no time in Duitsland, in Hengelo of in een van de andere omringende stadjes. Heerlijk als je houdt van lange wandelingen en een beetje rust. Nog fijner is dat ons huisje ook een sauna had, een bubbelbad en verder ook voorzien was van alle dingen die een mens maar nodig kan hebben. Tom is niet zo’n sauna ganger maar dit keer kon ik hem toch overhalen. Heel romantisch met z’n twee in de sauna op ons 28-jarig jubileum. Ja ja, we hebben de 28 alweer aangetikt. Time flies.

20200201 IMG 8098
Ons comfortable huis in Delden

Hertme’s Ambacht

Om ons jubileum te vieren had ik van tevoren een restaurant geboekt na wat rondgesnuffeld te hebben op internet. Ik had gekozen voor Hertme’s Ambacht. Het begon een beetje verontrustend te worden toen niemand uit de buurt ooit maar van dit restaurant gehoord had. Toegegeven dat het niet meteen in Delden ligt maar een kilometer of 15 verderop. Nou niet schokkend ver weg ook lijkt me. We begonnen zelfs een beetje te twijfelen of we wel een goede keuze hadden gemaakt. Dus reden we – na een bezoek aan Diepenheim en Rijssen – ook nog even langs in Hertme. Het is ook echt een gehucht want je bent er in ongeveer 100 meter (althans zo voelde het) doorheen.

Ik heb het even opgezocht maar Hertme heeft welgeteld 166 inwoners! Grappig is dan weer wel dat ze een groot openluchttheater hebben én Hertme’s ambacht. Het is een mooie rit ernaar toe en het restaurant zelf is absoluut de moeite waard. Niet aan twijfelen dus en gewoon heen gaan. Reserveren is ook wel aan te raden want ze zijn populair (gelukkig zijn er dus wel mensen die het kunnen vinden!) Het eten is heerlijk, betaalbaar en de bediening top. Dus… ik heb gezegd…

Al met al hebben we een heerlijk weekend gehad in Delden.

Disclaimer: Wij waren in Delden op uitnodiging van Novasol.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like