Sacred Monkey Forest 1 1 1
1200
HomeOm te zienSacred Monkey Forest in Ubud, Bali
IndonesieIndonesie

Sacred Monkey Forest in Ubud, Bali

Sacred-Monkey-Forest-1

Tja, wat kan ik ervan zeggen…? Ik heb een soft spot voor apen.. Ben er gewoon gek op. Hun bijna menselijke uiterlijk, de grappige gezichtjes en kleine harige handjes. Ja, ik weet ook wel dat het wilde dieren zijn en ik behandel ze ook als zodanig, maar ik vind het gewoon de schattigste dieren die er zijn. Dus toen ik hoorde over het  The Sacred Monkey Forest op Ubud moest ik dat natuurlijk wel met eigen ogen zien. Nu waren onze dagen in Bali de laatste paar dagen van onze rondreis door de Sunda eilanden en om heel eerlijk te zijn was het toch wel een omgekeerde cultuur shock. Na de armoede van de rest van de eiland, was Bali een rare gewaarwording. Al die toeristen! We hadden er amper een gezien tijdens de voorgaande drie weken en nu was het opeens een overload. Ook een overload aan hamburgers en alle andere Westerse dingen die we al die tijd niet gezien hadden.

Sacred-Monkey-Forest-7

Dus het was geen verrassing dat het Monkey Forest eigenlijk niet meer was als weer een toerist trap. De apen worden gevoerd in overvloed en het is er zo erg dat het een van de weinige plekken is waar je apen met obesitas tegen kunt komen. Sommigen waren echt vet en lui. Maar ja, weet je; het zijn nog steeds apen en er waren een hoop kleintjes dus dat was leuk en altijd fotogeniek natuurlijk. We wilden ook graag de Temple of the Dead vinden in het gebied maar het was die dag echt verstikkend heet en onze kleine groep van zes had niet heel veel zin om door de klamme jungle te struinen om die ene tempel te vinden. De tempels zijn overigens ook de moeite waard met hun overgroeide en met mos begroeide pilaren.

Als je wegdwaalt van de standaard apen gebieden dan is het ook een stuk rustiger iets verder weg. De meeste toeristen blijven toch bij de apen hangen.

sacred-monkey-forest8

Maak overigens niet de fout dat je bananen voor de apen gaat kopen. Ze worden dan al snel aggresief als je die bananen niet meteen aan ze overhandigd. Ik voer eigenlijk nooit ‘wilde’ dieren en ik verstop me meestal achter mijn lens. Op de een of andere reden werkt dat bijna altijd. Maar het is wel verstandig om geen tassen mee het gebied in te nemen en al helemaal geen tassen die eten bevatten. Ze zullen er absoluut op af gaan en als je niet meewerkt kun je makkelijk een knauw krijgen. Dus geen eten en geen tassen (en ook beter geen zonnebrillen of andere losse artikelen zoals caps) is verstandig. Zoals ik al zei; ik had mijn camera bij me en verder niks. Ze verliezen elke vorm van interesse als je niks hebt dat ook maar in de verte op eten lijkt.

Sacred-Monkey-Forest-8

Dus moet je er heen? Ik denk dat het een leuke plek is om te bezoeken als je je aan de regels houd. De apen bekijken is gewoon leuk en het gebied zelf is mooi. Bereid je echter wel voor op een overdosis aan toeristen. De toegangsprijs is iets van RP 15.000 (en dat is net iets minder als 1 euro) dus voor de prijs hoef je het niet te laten!

Monkey Forest Ubud Mandala Wisata Wenara Wana (Sacred Monkey Forest Sanctuary)

Address : Jalan Monkey Forest, Padangtegal, Ubud Bali, Indonesia (80571) Phone    : +62 361 971304, 972774 Email     : [email protected] Website : www.monkeyforestubud.com Opening hours : everyday from 8.30 am – 6 pm

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like