Siena Italie
9300
HomeStedenreisSiena – Italie
ItalieItalie

Siena – Italie

Siena Italie | simoneskitchen.nl

O Siena…. (op de toon van O Vienna van Ultravox… 😉 Sorry, ik kan er niks aan doen maar als ik die naam hoor dan heb ik direct dat liedje in mijn hoofd. Affijn, Siena…

Toen wij naar Toscane gingen kregen we natuurlijk 1001 tips van mensen die er al geweest waren en zo hoorden wij menig maal Florence vallen als de ultieme stad in Toscane. En misschien is dat ook wel de reden dat het tegenviel, want de verwachtingen waren hoog. En ja tuurlijk is Florence een mooie stad, maar het is er ook mega toeristisch en belachelijk duur op sommige plekken. In verhouding vond ik Siena veel kleiner, minder druk en gezelliger als de grote stad. Mooier ook.

Siena, Italie | simoneskitchen.nl

Siena is vooral bekend door de Palio (niet te verwarren met Paleo.. 😉 ) die elk jaar plaats vind op Piazza il Campo. Dit jaar valt de Palio op 2 juli en 16 augustus. Het was niet toen wij er waren maar het lijkt me wel de ultieme happening om mee te maken al denk ik dat het vinden van een plekje geen eenvoudige opgave is. Een parkeerplaats vinden was uberhaupt al onhandig, wat wel vaker een probleem is in die prachtige Middeleeuwse steden die niet zijn ingericht op auto’s. Op het plattegrondje van Siena staat wel duidelijk aangegeven in welke gebieden je kunt parkeren en er zijn een aantal parkeergarages maar het is even zoeken.

Een must see in Siena is de prachtige kathedraal di Santa Maria. Zeker de moeite waard van de paar euro die je voor je ticket moet betalen. In veel kerken in Italie mag je niet fotograferen. Dat je niet mag flitsen dat kan ik me voorstellen maar ik vind het altijd een beetje kinderachtig als je niet mag fotograferen. Ik snap wel dat het moeilijk te controleren valt of iemand flitst of niet, maar datzelfde geld of iemand fotografeert of niet. Maar goed, hier mag je dus wel fotograferen aan de binnenkant. Heel fijn en op zich ook wel een uitdaging in een donkere kerk.

20100618-_MG_4728

Wij lunchten bij een kleine Osteria in een zijstraatje, die echt bommetje vol zat met Italianen. Altijd een goed teken. We moesten dan ook even wachten voor we terecht konden. De naam van de osteria was Il Ghibellino. En ja het was lekker maar – we zullen wel verwend zijn geraakt – zeker niet de allerbeste osteria waar we gegeten hebben.

Lunch bij Il Ghibellino | simoneskitchen.nl

Al met al vonden wij Siena echt een topstad om heen te gaan en als ik zou  moet kiezen tussen Siena en Florence dan weet ik het antwoord al..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like