Alleen op reis
25320
HomeAlgemeenAlleen op reis – een nieuwe serie!

Alleen op reis – een nieuwe serie!

Alleen op reis
Persreis Turkije

Alleen op reis

Ik schreef een paar weken geleden de tips om alleen op reis te gaan en vroeg me vervolgens af of ik nou kan zeggen dat ik ooit écht alleen op reis ben geweest. Ergens denk ik van wel, maar het ligt er ook een beetje aan wat je definitie is van alleen op reis gaan.

In deze nieuwe serie komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Mensen die graag en vaak alleen op reis gaan. Wat trekt ze daar nou zo in aan? Waarom gaan ze alleen en wat zijn hun tips als jij dat ook graag een keer zou willen proberen.

Mijn allereerste solo reis was toen ik ergens begin 20 was. Ik ging naar Engeland waar ik twee weken lang ging werken als vrijwilliger in een vakantiehuis voor gehandicapten.

Bij aankomst bleek ik de enige Nederlander te zijn en mijn school-Engels bleek ook ineens niet echt toereikend want al die accenten? Ik snapte er helemaal niks van. Doodongelukkig was ik en ik wilde weer terug naar huis. Waarom had ik dat gedaan??

24 uur later

Slechts 24 uur later was het een totaal andere ervaring. Ik had vrienden gemaakt, het was retegezellig en ik heb de beste tijd van mijn leven gehad tijdens die twee weken. Grappig hoe dat zo snel kan veranderen. Maar goed, ik zat natuurlijk in een huis met andere jongeren dus dan is contact snel gelegd. En voel je je al heel snel niet meer zo alleen. Dus telt dat dan als een solo reis?

Definitie van alleen op reis

Dan komen we meteen aan bij de definitie van alleen op reis. Naar mijn mening is alleen op reis, een reis waarbij je niet in een groep reist. Niet van tevoren afspraken hebt gemaakt om andere mensen te ontmoeten en niet als je met een persreis meegaat. En als ik die eigen definitie doortrek naar mijn eigen reizen dan moet ik toch echt concluderen dat ik goedbeschouwd nooit echt alleen op reis ben geweest.

Alleen op reis in Antwerpen
Antwerpen

Het dichtste bij kwam een reis naar Antwerpen waarbij ik alleen op pad ging, maar ook daar wel ’s avonds mijn mede (pers)reizigers tegenkwam. Dus hmm, dat is ook niet helemaal solo natuurlijk.

Spannend

Ik vind het dus best een beetje spannend. Afgezien van het feit dat we momenteel niet veel verder komen dan reizen in eigen land (waar ook niks mis mee is by the way) kijk ik er naar uit om binnenkort hopelijk weer echt op pad te kunnen. Ik kijk er naar uit en tegelijkertijd kijk ik er een beetje tegenop. Ten eerste zie je vaak allerlei hele jonge blommen alleen over de wereld struinen. En die jonge blom-tijd is alweer een tijdje geleden. Haha… Ik weet niet of het dat nou lastiger maakt of juist makkelijker, maar dat moet ik dan maar aan de lijve gaan ondervinden binnenkort.

Want ja, aangezien ik sinds een klein jaar nu weer single ben én ik natuurlijk wel graag wil blijven reizen, ontkom ik er natuurlijk niet aan om alleen op reis te gaan. Sterker nog, ik kan niet wachten.

O ik vergeet helemaal dat ik afgelopen zomer wel nog alleen op reis ben gegaan naar Gran Canaria. Maar omdat dat niet per definitie echt een reis was, maar meer een luie vakantie tel ik die even niet mee. Plus het was niet zo’n heel erg leuke bestemming. Dus ja dat was wel echt alleen op reis, maar toch tel ik hem niet helemaal mee. Haha… Zo blijven we aan de gang natuurlijk.

Anyway, dit jaar gaat het hopelijk nog wel echt gebeuren, of anders volgend jaar. Ik ga er hoe dan ook op uit en de planning is buiten Nederland, maar als we de grenzen niet over kunnen dan wordt het binnen Nederland.

Word vervolgd!

 1. André van Elmpt says:

  Beste Simone…..Ik was 78 toen ik in mijn Uppie ruim 2 maanden door China heb gezworven .
  Mijn vrouw wilden dat niet , waarom weet ik niet maar ik wilde dat al nadat ik 1 keer met een groep
  in China was en daar via een vervelende zaak en twee ziekenhuizen weer in Amsterdam terug kwam.
  Ik kan niet anders zeggen dat die reis alleen het mooiste was wat ik ooit gedaan had.
  Ik zou het nog wel eens willen doen maar helaas de financiën ontbreken mij, Terwijl er in dat grote
  land veel te zien is en Heelveel lieve mensen wonen die je op allerlei manieren behulpzaam zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like