strandvakantie in Holland
32900
HomeOm te doenStrandvakantie in Nederland
NederlandNederland

Strandvakantie in Nederland

strandvakantie in Holland
Mijn vader en moeder op het strand in 1975 (ongeveer)

Strandvakantie in Nederland

Als kind was het heel gewoon; we gingen elke zomer op vakantie in eigen land. Dat was eerst Noordwijk, toen Katwijk en later werd het steevast Egmond aan Zee. Als kind vonden we dat geweldig. Zon, zee, strand, ijsjes eten en een tikkie verbrand weer in je eigen mini huisje aankomen.

Waar we in Noordwijk en Katwijk sliepen kan ik me niet zo goed meer herinneren maar in Egmond zaten we elke strandvakantie in een huisje in de tuin van iemand. Geen idee meer hoe de familie waar wij verbleven heette, al weet ik nog wel dat ze een geit in de tuin hadden. En een ekster die nogal vrijpostig was.

Strandvakantie in Nederland
Als kleuter vond ik dat poseren maar niks (nog steeds niet trouwens)

Weer terug naar toen

Wat later werden de reizen van mijn ouders een tikkeltje exotischer. We gingen naar Oostenrijk, Frankrijk of Duitsland. Mijn moeder durfde niet te vliegen en ook autorijden was niet haar sterkste punt. Dus bleef het bij die landen op enigszins aanvaardbare afstand.

Maar aangezien reizen momenteel flink aan banden ligt is er natuurlijk geen enkele reden om niet weer als vanouds op vakantie te gaan in eigen land. Op strandvakantie dan in dit geval.

Strandvakantie in Nederland
Ik zat steevast aan het strand met mijn neus in een boek

Mijn moeder was een echte zonaanbidster. Die lag dag en nacht met haar toet in de zon. Kun je ook hierboven zien. Ik was standaard altijd een of ander boekje aan het lezen of bezig met het bouwen van zandkastelen.

1975 Egmond

Roompot vakantiehuisjes

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben wel van plan om dit jaar nog ergens heen te gaan. Of dat nou binnen Nederland is of niet. En laat er nou echt meer dan voldoende leuke plekjes en huisjes te zijn voor een strandvakantie in eigen land. Vandaag als voorbeeld Roompot vakantiehuisjes.

Strandvakantie in Vlissingen
Beach house in Vlissingen

Hoe tof is het om gewoon op het strand te slapen? Als kind wilde ik dat graag maar volgens mij had je toen uberhaupt nog niet van dit soort fijne locaties en bovendien waren we met een gezin van 6 dus dan is een dergelijk klein huisje ook niet altijd even fijn.

Maar alleen of met zijn twee is dit wel heel lekker!

Strandvakantie in Nederland
In de duinen van Nieuw Vliet vind je deze beach huisjes

Het enige wat me nog een beetje tegenhoudt is of het wel of niet druk is ter plekke. Ik bedoel; een strandhuisje is super tof maar je wilt niet ’s morgens al een meute voor je deur hebben liggen. De locatie moet dus wel echt goed zijn. Beetje drukte is ok maar te druk is niet zo lekker.

Strandvakantie ameland
Qurios op Ameland

Maar ik denk dat er nog wel iets leuks te vinden is.

Strandvakantie

Deze strandhuisjes lijken me al heel erg leuk, maar ik ga de komende tijd zeker nog verder kijken naar toffe plekjes die je in Nederland kunt vinden voor een week of langer. Alle posts over Nederlandse bestemmingen vind je hier terug.

Overigens is het ook een aanrader om te kijken bij Marleen van Bijzonder Plekje. De naam zegt het al. Zij heeft alle bijzondere plekjes in Nederland (en daarbuiten) voor je op een rij gezet. Als ik op zoek ben naar een leuke en toffe plek binnen Nederland kijk ik toch vaak eerst even daar. Dus ben je op zoek naar iets bijzonders? Ga dan naar Bijzonder Plekje.

Disclaimer: Deze post is geïnspireerd door een persbericht. Ik besloot hier zelf over te schrijven. Niemand heeft hierom gevraagd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like