Bianca wil op reis naar
35140
HomeAlgemeenik wil op reis naarBianca wil op reis naar…

Bianca wil op reis naar…

Bianca wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Bianca is iemand met een enorme passie voor reizen en fotograferen. Deze combinatie resulteerde een aantal jaar geleden in een reisblog: Food Travel Photography. Het liefst ga ik elke maand wel een keer op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Daarbij maakt het niet uit of dat nou het kleurrijke Cuba is, een haast onontdekte regio in Griekenland, Het noorden van Zweden of het diverse Marokko.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Het liefst ga ik er elke maand op uit, maar dit is gemiddeld. Rond kerst ga ik vaak wat langer weg, en in de zomermaanden blijf ik lekker in eigen land. Toch kom ik uit om ongeveer 12 trips per jaar.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Doordat ik veel met reizen bezig ben word mijn bucketlist steeds langer. Bij andere bloggers, op Instagram en Pinterst zie ik de mooiste reisfoto’s voorbij komen. De locatie zoek ik op en zo kan het best zijn dat ik daar naar toe wil. Daarbij houd ik rekening met de seizoenen. Zo wil ik naar IJsland in maart en naar de Provence begin juni.

Bianca Zweden IMG 8036

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Over het algemeen boek ik alles zelf, maar laatst heb ik toch ook via een organisatie een stedentrip Londen geboekt. Ik heb het idee dat een toeristische bestemming goedkoper is bij een pakketreis, een organisatie kan dat groot inkopen en wellicht hebben ze een goede prijsafspraak. Ik heb ook losse prijzen bekeken en vond dit in elk geval een goede deal!

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Het liefst reis ik met vriend of een vriendin. Zo kan ik mijn beleving direct delen. Het reizen met iemand geeft daarbij een stukje extra comfort (afwisselen met rijden, iemand die op de kaart kan meekijken). Een persreis vind ik overigens ook erg leuk. Juist omdat je in contact komt met mensen die je niet kent maar waarbij je dezelfde passie deelt.

Bianca Osttirol DSC 0361

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Als ik echt tussen beide moest kiezen ga ik voor het eerste. Een heel jaar wachten op één reis lijkt me erg lastig!

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Diversiteit en genoeg dingen die er te doen zijn. Steden vind ik leuk, maar niet te lang. Er moet natuur in de buurt zijn en de mogelijkheid om aan de drukte te ontsnappen. Ik kan niet ergens op het strand gaan liggen als ik weet dat er enorm veel mooie dingen in de omgeving te zien zijn.

Bianca Peloponnesos DSC 009B4

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

In juni mocht ik op reis naar Noorwegen! Daarvoor bezocht ik Griekenland en in april was ik met een vriendin naar Nice.

Wat wordt je volgende reis?

De komende reis gaat wederom naar het noorden, dit keer naar Fins Lapland!

Bianca Nice DSC 001B5
  1. Voor een(zegge 1) enkele reis naar Thailand kun je een heel jaar elke dag rood vlees eten om dezelfde eco footprint achter te laten. al sje dus 12 keer per jaar op reis wilt…. kun je de hele dag rood vlees eten!

    Het komt daarom bij mij altijd wat vreemd over als mensen vega propageren om milieuredenen (idd is rood vlees eten een ramp voor het milieu – daar heb je dan helemaal gelijk in), maar stop dan maar eerst met al dat gereis….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like