HomeAlgemeenik wil op reis naarNathalie wil op reis naar…

Nathalie wil op reis naar…

Nathalie wil op reis naar
Nathalie wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Ik ben Nathalie, de eigenaar van het travelblog Map of Joy. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen maakt mij simpelweg blij. Nieuwe plekken, culturen, smaken en geuren; het zet alle zintuigen op scherp. Vooral de landen in het noorden en het westen van Europa hebben mijn hart gestolen. Scandinavië, Groot-Brittanië, Ierland en IJsland zijn grote favoriet. Het allerliefst ga ik op reis met eigen auto of boek ik een flydrive. Een combinatie van stedentrip(s) en mooie natuur vind ik het meest fijn. Ook reis ik graag met onze hond Neo en deel ik tips voor het reizen met een hond op mijn andere blog Woef Welkom.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Dat verschilt per jaar. Het hangt af van mijn beschikbare tijd, reisbudget en reiswensen. Het liefst reis ik met mijn man en hij heeft niet ontelbaar veel vakantiedagen. Soms reis ik drie keer in één maand en soms wel drie hele maanden niet. Ik had een paar jaar lang geen echte vakanties meer gehad. Dit jaar ben ik al twee keer bewust op vakantie gegaan. Daarmee bedoel ik: reizen met geen enkele verplichting naar een opdrachtgever. Ik hou enorm van mijn werk en werk tijdens deze vakanties ook (ik kan niet stoppen met het zoeken naar en schrijven over bijzondere bestemmingen), maar je reist toch anders als je geen rekening hoeft te houden met een opdrachtgever, want er zit dan geen prestatiedruk op je.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Doorslaggevend is of mijn hart een sprongetje maakt van het idee dat ik die bestemming mag ontdekken. Dat geld voor mij persoonlijk en voor persreizen. Ik zeg vaker nee dan ja tegen persreizen, helemaal omdat ik heel kritisch ben over wat wel en niet bij Map of Joy past. Sommige bestemmingen staan al jaren op mijn wensenlijstje en andere heb ik net ontdekt en wil ik dan zo snel als mogelijk ontdekken. Zo ga ik in oktober naar Madeira in Portugal. Ik zag er onlangs een paar mooie reisvideo’s van en plande gelijk een reis.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Altijd zelf van A-Z. Ik vind het heel erg leuk om te doen, het hoort echt bij de voorpret van een reis om bijzondere accommodaties te zoeken en een mooie route uit te stippelen.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Het allerliefst met mijn man, maar met een vriendin of alleen vind ik ook geen straf. Ik weet mezelf altijd heel goed te vermaken. Groepsreizen heb ik vroeger ook wel eens gedaan. In alle eerlijkheid was dat vooral om geld te besparen (het is nu eenmaal flink goedkoper), maar ik vind reizen in een groep niet ideaal, omdat je dan minder vrijheid hebt.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Liever een aantal keer per jaar. Verre bestemmingen halen hele grote happen uit je reisbudget weg en doen ook het aantal vakantiedagen van mijn vent geen goed ?

Maar ik heb nog wel een aantal verre reizen op mijn wensenlijstje hoor. Antarctica, Alaska, Patagonië, Botswana, Namibië en Groenland staan het hoogst.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Een bestemming die mij inspireert en raakt. Als ik aan het einde van een reisdag zie dat ik veel foto’s en aantekeningen heb gemaakt dan was het een zeer geslaagde dag.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Toevallig ben ik net als Marleen, weer op vakantie naar Skåne in Zweden en Midden-Jutland in Denemarken geweest. Het was alweer 8 jaar geleden dat ik in Skåne was. Ook deze keer met eigen auto, maar voor het eerst mét hond. Het is enorm goed bevallen. Skåne is echt prachtig en heel hondvriendelijk! Knusse steden, waanzinnige natuur en fijne adresjes om bij te logeren, eten en drinken. Midden-Jutland in Denemarken is vooral leuk als je wilt uitwaaien op het strand. Je hebt daar een kustlijn van 45 kilometer en bijna niemand die je ziet!

Wat wordt je volgende reis?

Een persreis naar Noorwegen. Ik ben gek op Noorwegen, dus ik vind het fantastisch dat ik er nu op uitnodiging naartoe mag. Deze keer ga ik de regio Trøndelag verkennen. Een voor mij nog niet ontdekt deel van Noorwegen.

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Reizen kan echt vrijwel iedereen. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Op Map of Joy geef ik dan ook vaak tips over hoe je goedkoop kunt reizen. Van betaalbare accommodaties tot vliegtickets en huurauto’s. De wereld is prachtig; dichtbij en ver weg. Ik hoop je te inspireren om het zelf te ontdekken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like