Marleen wil op reis naar
36020
HomeAlgemeenik wil op reis naarMarleen wil op reis naar….

Marleen wil op reis naar….

 Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?


Hoi, ik ben Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje. Ik heb een inspiratie platform met bijzondere adressen en tips voor jouw dagje uit, weekendje weg of vakantie. Ik ‘beperk’ me tot Europa. Reizen is me met de paplepel ingegoten, mijn ouders namen ons elke vakantie wel ergens mee naar toe. Zowel in Nederland als Europa.
Reizen is onderdeel van mijn leven. Ik noem mezelf wel eens lachend ‘beroepstoerist’ omdat ik zoveel en vaak op reis ben. Ik zou niet zonder willen…  

Marleen wil op reis naar

 Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Ik kijk eigenlijk nooit hoeveel en vaak ik weg ben, maar ik ga zeker minimaal 2x per maand. Soms is dat een trip van een nachtje in eigen land, soms een reis van 5-7 dagen in het buitenland. In de vakanties van onze kinderen gaan we langer weg.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

De keuze van een bestemming hangt af met wie ik op reis ga. Ga ik voor Bijzonder Plekje dan kijk ik kritisch naar wat de bestemming kan toevoegen voor de lezers. Ga ik met de liefste een paar dagen weg, dan kiezen we voor een fly-drive. 4-5 dagen naar bijvoorbeeld een Zuid-Europese stad in combinatie met een paar dagen ontdekken. De logeerplek is dan heel belangrijk, net als de aanwezigheid van lekkere adressen. Wanneer we onze zomervakantie als gezin uitzoeken, dan is het ook belangrijk wat onze tieners leuk vinden. 2 weken een huisje in de natuur is dan geen succes.

P7090160 716x537 1

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Ik boek altijd zelf. Kan me niet herinneren wanneer ik een ‘pakketreis’ geboekt heb. Vind het heerlijk om alles uit te zoeken, te combineren en te puzzelen.

P7120361 716x537 1

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis het liefste individueel. Alleen of met een vriend/vriendin (of partner) voor Bijzonder Plekje. De vrijheid om te doen en laten wat je graag zelf wil, vind ik erg belangrijk.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Ik ga het liefst vaker dan ver. Ik heb al heel veel van de wereld mogen zien. Mijn reiswensen beperken zich nu voornamelijk tot Europa. Dat is goed te doen voor kortere trips en dan vaker.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Het allerbelangrijkste? Moeilijk. De plek waar ik slaap… Niet voor niets ben ik gestart met Bijzonder Plekje. De accommodatie moet fijn zijn om te zijn, als die basis goed is, dan komt de rest ook goed.

P7100193 716x537 1

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Onze zomervakantie ging naar Denemarken en Zweden. De week in Denemarken, ten noorden van Kopenhagen, was een herhaling van een vakantie drie jaar geleden. Op uitnodiging van de eigenaresse van het vakantiehuis zijn we een weekje teruggegaan. Dit doe ik echt zelden, teruggaan naar dezelfde plek, maar het was zo heerlijk. Aansluitend zijn we naar Malmö gegaan, in het zuiden van Zweden. Voor het eerst een huis via Airbnb geboekt en dat is goed bevallen. Afgelopen jaar was ik voor een persreis in Malmö en ik wilde er graag nog eens terug. Voor de tieners in huis was het ook perfect. Dicht bij zee en strand, fietsen bij huis om een ijsje te gaan eten in de stad etc.

Wat wordt je volgende reis?

Ik ga op persreis naar de Savoie. Ben enige keren in de Savoie in de wintermaanden geweest, dit wordt de eerste keer in de zomer. Een week de bergen in, heerlijk!

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel kan en mag reizen. De bijzondere ontmoetingen, leuke gesprekken en het ontdekken van nieuwe plekken geven me veel energie. Ik hoop andere zoveel mogelijk te inspireren ook eropuit te gaan. De wereld is zo mooi!

Heb je de vorige aflevering van Charlotte wil op reis al gezien? En vergeet niet om lid te worden van de facebook groep!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like