Stephanie wil op reis
34800
HomeAlgemeenik wil op reis naarStephanie wil op reis naar…

Stephanie wil op reis naar…

Stephanie wil op reis


Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is
reizen voor jou?

Ik ben Stéphanie, freelance reisjournalist en blogger op mijn eigen platform Expeditie Aardbol. Ik heb altijd al veel gereisd en daarover geschreven, maar ik kon nooit echt het reisverhaal vertellen dat ik zelf kwijt wilde. Ik zat steeds vast aan het stramien van een krant en zocht op een gegeven moment naar een manier om mijn eigen stem te laten horen. Dat was het begin van mijn reisblog. Sindsdien ben ik nog veel vaker op pad en is reizen een groot deel van mijn leven geworden. Ik ben dagelijks bezig met reizen of schrijven over reizen.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Gemiddeld ben ik één keer per maand op pad. Dat kunnen reizen voor mijn werk zijn, maar meestal reis ik voor mijzelf. Ik hou ervan om de vrijheid te hebben om zelf keuzes te maken en wil voorkomen dat mijn blog een etalage wordt waarin alleen maar bestemmingen worden gepromoot op basis van persreizen. Ik vind authenticiteit heel belangrijk en wil vooral mijn eigen verhalen schrijven. Dat is namelijk waarom ik überhaupt ben begonnen met bloggen. Ik krijg veel uitnodigingen, maar sla de meesten af omdat ze te ver van mijn persoonlijke reisvoorkeuren afliggen.

Stephanie in Madagaskar

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Ik heb altijd wel een lijstje in mijn hoofd met bestemmingen die ik ooit nog wil bezoeken en die ben ik langzaam aan het afwerken. De bestemmingen kunnen heel divers zijn. Ik houd namelijk ontzettend van de natuur en bergen, maar ben ook echt een stadsmeisje. Afgelopen zomer was ik bijvoorbeeld in Madagascar, een land dat al jaren op mijn bucketlist stond, maar reisde ik ook door Taiwan. Twee uitersten, maar allebei fantastische bestemmingen. Voor volgend jaar staat nog niets gepland, maar ik zou heel graag naar Ethiopië, Patagonië en de Faeröer-eilanden willen.

Stephanie in Taipei

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline
reisbureau/reisorganisatie?

Het liefst boek ik alles zelf. Ik ben veel te eigenwijs om me te schikken naar het aanbod van een reisorganisatie. Ik vind het zelf ook heel leuk om op zoek te gaan naar vluchten, hotels en excursies, dat is voor mij echt onderdeel van de voorpret.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik gedij beter in kleine gezelschappen en reis dus zoveel mogelijk met mijn vriend of met een goede vriendin. Op persreizen kom ik soms terecht in een grote groep en merk dat dat toch niet helemaal bij mij past.

Stephanie op reis

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een
verre reis?

Ik heb de luxe dat ik het momenteel allebei kan doen. Ik ga elk jaar wel een keer buiten Europa op reis en maak tussendoor ook de nodige stedentrips en roadtrips binnen Europa. Mocht dat op een gegeven moment niet meer lukken, dan zou ik ervoor kiezen om vaker dichterbij huis op pad te gaan. Ik vind het fijn om er regelmatig tussenuit te gaan en in Europa valt nog heel veel te zien.

Stephanie aan het surfen

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Lekker eten, mooie natuur en goed weer. Het hoeft niet 30 graden te zijn, maar een zonnetje doet al een hoop goed. Tijdens een weekendje New York regende het ooit pijpenstelen, en daardoor heb ik de stad niet echt kunnen waarderen. Pas toen ik twee jaar later terugging (en het dus wel mooi weer was) zag ik in waarom iedereen zo gek is op New York.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Vorige maand was ik in Spanje, in de regio Baskenland. Ik maakte een gecombineerde stedentrip naar Bilbao en San Sebastián, en vooral die laatste stad stond bovenaan mijn wensenlijstje. Je kunt hier echt mega lekker eten en dat is wat ik dan ook vooral gedaan heb.

Wat wordt je volgende reis?

Ik vlieg binnenkort naar de Engelse stad Bristol voor een korte roadtrip door Cornwall. Ik ben alleen nog maar in Londen geweest, dus ik kijk ernaar uit om meer van Engeland te zien. Wat we precies gaan doen heb ik nog niet uitgezocht, maar we slapen in ieder geval op een aantal bijzondere plekken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like