HomeAlgemeenik wil op reis naarLiv wil op reis naar…

Liv wil op reis naar…

Liv wil op reis naar

Stel je eerst even voor:

Ik ben Liv (28), freelance schrijver, ik schrijf en kampeer voor reisblog Expeditie Kram (maar de blog ligt nu even stil), ik heb sinds dit jaar een Natuurbriefje, een maandelijkse mailing met de leukste kampeertips en tips voor bijzonder overnachten. Reizen is voor mij heel belangrijk omdat ik het heel fijn vind om af en toe het drukke dagelijkse leven te ontsnappen. Even ontstressen helpt bijvoorbeeld al door één nachtje ergens in Nederland weg te gaan!

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Heel verschillend, ik slaap om de week ongeveer op een bijzondere plek in de natuur. Daarnaast probeer ik samen met mijn vriend en onze retro caravan een paar keer per jaar weg te gaan en plan ik altijd nog langere trips weg.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Ik doe veel inspiratie op via verschillende accounts op Instagram. Ook is natuur vaak een punt van overweging bij mij: is er genoeg groen, zijn er bergen, is er zee? Ik waai heel graag uit op het strand, maar ben ook heel graag tussen de bergen of in een bos. Dat nog liever dan in een drukke stad.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Ik boek vrijwel altijd zelf, heel af en toe maak ik gebruik van een online reisbureau maar dat is echt 1 op de 10 keer.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis het liefst met één iemand anders om samen prachtige herinneringen te maken. Met vrienden een week(end) weg vind ik ook heel leuk, maar ik denk dat de ervaring anders/dieper is wanneer je met z’n tweeën iets meemaakt.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Ik ga liever een aantal keer per jaar wat minder ver én doorsparen voor een verre reis 😉

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Het gevoel van vrij zijn, gaan en staan waar ik wil en kan.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Ik heb begin augustus in een toffe box van Box and Breakfast geslapen: een glazen huisje middenin het bos. Mijn laatste ‘verre’ reis was vorig jaar naar Nepal, toen een vriendin me meenam voor mijn verjaardag.

Wat wordt je volgende reis?

Naast wat korte reisjes gaan we in september nog een week met de retro caravan (genaamd Karel Karavaan haha) weg richting de bergen. Staat nog niet helemaal vast waar naartoe. Inmiddels ook plannen aan het maken voor een nieuwe Azië-reis voor waarschijnlijk volgend jaar!

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Yes! Naast aaaaal die verre reizen is Nederland behoorlijk underrated vind ik. Ben je op zoek naar een leuk week(endje) weg maar heb je even geen idee? Bezoek dan een van de eilanden (zoals Vlieland, mijn favoriet!) of zoek een bijzondere accommodatie in de natuur. Nederland is écht veel te mooi om binnen te blijven zitten.

  1. Wat leuk om zo kennis te maken met Liv. Ik kende haar blog nog niet, maar de manier waarop ze in het (reis)leven staat, spreekt me wel aan. Dus ik ga het eens in de gaten houden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like