4 1
1600
HomeAlgemeenBuenos aires: Vega in de stad van de steak
ArgentinieArgentinie

Buenos aires: Vega in de stad van de steak

Yes! Na lang wachten heb ik eindelijk eens Buenos Aires op mijn rooster en dan ook nog samen met mijn nichtje. Een mini vakantie dus. We gaan op onderzoek uit en worden al snel verliefd op deze zwoele stad.

Buenos Aires – stad van carnivoren

Bij Buenos Aires denk je aan Evita, tango en vooral ook aan vlees. Heel veel vlees. Deze stad is dé plek voor carnivoren. Argentijnen eten per jaar zo’n gemiddeld 65 kg vlees per persoon(!) en op elke straathoek vind je wel een steakrestaurant. Maar met een vegetariër als reisgenoot zou het deze week best lastig kunnen worden om ergens lekker te gaan eten. Alvast een spoiler: dat wordt het absoluut niet.

1

Steeds meer vega en vegan opties

Ondanks de enorme vleesconsumptie willen de Argentijnen niet alleen maar op een stuk chorizo kauwen en kiezen steeds vaker voor veggies. De stad telt meer dan 60 vegetarische en vegan restaurants met veel variatie. Dus elke dag weer een salade deze week is er gelukkig niet bij.

Na een lange vlucht van 14 uur komen we eind van de ochtend aan in de Argentijnse hoofdstad. Na een powernap kunnen we niet wachten op een bak koffie. Een collega raadt ons Flat & White aan, een klein fris tentje waar de locals zich tegoed doen aan verse broodjes en koffie. Wij kiezen voor de avocado toast en worden langzaam weer de oude terwijl er plannen worden gemaakt. Google Maps is daarbij onze beste vriend.

2

Europese vibes

Tijdens onze zoektocht besluiten we deze week lekker veel te gaan lopen. Al snel merken we dat qua sfeer en gebouwen de stad Europees aan doet. Het voelt of je door Madrid loopt en niet duizenden kilometers verderop. Niet zo gek natuurlijk, gezien het verleden (Argentinië was ooit een Spaanse kolonie) Wanneer wij er zijn (november) is het lente en de perfecte tijd om een stedentrip te maken.

Na een nacht goed slapen lopen we naar de grootste wijk van Buenos Aires, Palermo. Deze barrio heeft vooral veel laagbouw en er hangt een fijne sfeer. Hier vind je vooral veel hippe tentjes en graffiti walls. We lopen bij Full City Coffee House naar binnen: een chille plek waar mensen rustig achter een laptop zitten terwijl er op de achtergrond jaren ’80 muziek wordt gedraaid.

4

Door het rondstruinen in Palermo krijgen we trek. En bij Pani zijn we aan het goede adres. Dit leuke bohemian zaakje heeft een kaart vol met taarten, maar ook verse smoothies en lekkere sandwiches.

3
Pani

Palermo heeft ook de meeste parken van alle barrios. We stuiten op Eco park, een voormalig dierentuin. Door de hekken heen zien we wel nog olifanten en giraffen lopen, maar medewerkers vertellen ons dat we de dieren niet van dichtbij kunnen zien. Daarna lopen we door een heel andere park en deze heeft veel weg van een Franse tuin. Helaas zoeken we een beetje verkoeling en er is hier weinig schaduw te vinden. We besluiten ergens een drankje te gaan drinken. Een vers sapje bij Tea Connection komt als geroepen.

Buenos Aires Verde

Wij eten die avond bij Buenos Aires Verde: een restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. De kaart is erg uitgebreid en je vindt er van alles: van raw tot vegan en vega. Naast het restaurant vind je hier ook een kleine supermarkt met biologische producten.

Na een shuttle vlucht naar Santiago de Chili en terug, hebben we die avond een wijncursus geboekt bij JA Jaquin Alberdi. In een paar uur leren we heel wat over wijnen uit Mendoza, Salta en Patagonië. En dat er dan heel veel geproefd moet worden, is uiteraard niet vervelend. We sluiten deze avond af bij Bar Sheldon, een intiem hip tentje met heerlijk cocktails.

7

San Telmo

De dag erna lopen we via Plaza de Mayo naar de oude wijk San Telmo. Waar Palermo vooral een hippe uitstraling heeft, voelt San Telmo als een echte lokale buurt. We beginnen met koffie bij Coffee Town, in de overdekte mercado. Naast Coffeetown vind je nog veel meer kraampjes. We lopen langs een tent waar empanadas vers worden bereid en besluiten onze lunch hier te halen. Je kan kiezen tussen verschillende empanadas (gevulde deegwaar), waaronder met vlees, maar ook met groenten. Zelf kies ik de variant met pompoen en aubergine. Het is er druk en veel lokale mensen weten deze lekkernij ook te vinden. Onderweg drinken we nog een sapje bij Origen cafe en lopen terug via de drukke winkelstraat van de stad.

Vega fast food

Een ander leuk restaurant is Estilo Veggie: een restaurant dat zich vooral richt op vega fast food: van burgers  en wraps tot salades en vegan sushi. We kiezen voor de burger en een heerlijke kokos smoothie. Het interieur is hip en groen.

6
9 1

De laatste dag lopen we nog even door de wijk Recoleta en sluiten deze week af met de lekkerste koffie van de stad: The Shelter Coffee. Vanaf buitenaf zie je niet veel en als er geen terras zou zijn loop je zo langs dit tentje. Maar het blijkt echt een hidden gem te zijn. Binnen is het knus en wat donker en sluiten we de week af met een heerlijke bak.

8

Dat je in Buenos Aires terecht kan voor een flinke steak was wel al duidelijk, maar nu hoef je geen carnivoor te zijn om te genieten van het heerlijke eten wat de stad te bieden heeft.

Adressen

 • Koffie
  • Flat & White – Cerrito 1224
  • Full City Coffee House – Thames 1535
  • The Shelter Coffee – Arroyo 940
  • Coffeetown – Bolivar 976
 • Lunch
  • Pani Salvador – El Salvador 4827
  • Tea Connection – meerdere vestigingen
  • Mercado San Telmo – Bolivar 970
  • Origen café – Humberto 599
 • Vega eten
  • Buenos Aires Verde – Gorriti 5657
  • Estilo Veggie – Fitz Roy 1941
 • Drankjes
  • Lo de Joaquin Alberdi (JA!) – Jorge Luis Borges 1772
  • Bar Sheldon – Honduras 4669

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like