De andere kant van Curacao
500
HomeOm te zienDe andere kant van Curacao
curacaoCuracao

De andere kant van Curacao

De andere kant van Curacao | simoneskitchen.nl

Als je denkt aan Curacao, dan zie je wuivende palmen, gekleurde huisjes in Willemstad, mooi wit zandstrand en fijne eettentjes. Toch? Maar wij liepen van de week door de wijk Pietermaai en daar viel me ineens op dat er wel vrij veel vervallen gebouwtjes tussen al dat nieuws stond. Vervallen gebouwen vind ik vaak fascinerend. Ik vind het zelfs jammer dat er eigenlijk weinig van dat soort gebouwen te vinden is bij ons in de buurt. Het geeft toch altijd een heel apart tintje aan elke plek.

De andere kant van Curacao | simoneskitchen.nl

Ik ben dan altijd benieuwd naar het verhaal achter de gebouwen. Waarom zijn ze verlaten, wie heeft er gewoond? En waarom staat het er uberhaupt nog. Het grappige is namelijk dat veel van die gebouwen in een straat staan waar ook allerlei nieuwe hippe tentjes zitten. Even verderop maar niet echt heel veel van elkaar verwijderd.

20151113-MH2A6063

Pietermaai heeft namelijk ook hele fijne plekjes zoals Bij Blauw, Ginger en Mundo Bizarro (daarover later meer) en misschien dat het daarom wel juist zo opvalt. Dat is denk ik ook het leukste van te voet steden verkennen. Je komt nog eens op plekjes die je anders eerder over het hoofd ziet of gewoon voorbij sjeest.

20151113-MH2A6058

Dus vanaf Punda eens een keertje lopen verder gaan langs de rivier en dan kom je er vanzelf!

20151113-MH2A6065

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like