20130225 MH2A3863 716x1024 1 1
700
HomePersoonlijkDe food & Travel tag

De food & Travel tag

Sheelagh van Sheelagh Mairi heeft wel een heel toepasselijke tag bedacht; de food en travel tag. Nou ja, op mijn lijf geschreven lijkt me zo natuurlijk. Dat wil niet zeggen dat het beantwoorden van alle vragen makkelijk is! Want er is zoveel keuze uit lekkere dingen op reis! En ik ben slecht in keuzes maken als ik zo eens alle tags van de laatste tijd de revue laat passeren. Haha. Maar ik heb een goede poging gewaagd en hier komen mijn antwoorden!

1. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?

Uhm…. Ik moet daarvoor dan toch denk ik naar Italie. We waren op reis met een stel vrienden door Toscane en eigenlijk hebben we daar al die tijd heerlijk gegeten met uitzondering van een enkel tentje. Maar het allerlekkerste vond ik de Pasta pici e pepe die ik at in Radda in Chianti. Simpeler kan het bijna niet, want dit is pasta met zwarte peper en kaas. Maar zoooooo lekker!

Italie

Ik zat wel te twijfelen tussen deze of de waterspinazie met knoflook die we ooit aten in Thailand, maar dan wint de Italiaan het toch.

2. En het lekkerste drankje?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op reis bijna altijd water drink. Ten eerste omdat het lekker is en het meestal warm is. Ten tweede omdat de wijn die ze in veel landen serveren niet te kachelen is. Dus… is water de veilige optie. En ja tuurlijk heb ik ook best de nodige drankjes geprobeerd maar ik kan me echt even niet meteen het allerlekkerste drankje herinneren.

3. Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?

Kijk dat is dan eigenlijk weer veel makkelijker om te beantwoorden. Haha… Het gekste was toch wel de vogelspin in Cambodja. Ok, ok, ik moet hierbij eerlijk toegeven dat ik niet verder ben gekomen als het pootje. Dat was nog wel krokant en te doen en smaakte vooral naar vet en paneer. Het lijf was echt wel een stuk groter en ik kreeg van die visoenen van vocht en darmen die er in zouden zitten… Dus maar geen hapje genomen! En ja ik heb ook wel eens meelwormen gegeten en sprinkhanen maar die waren best ok. 🙂

20130225-MH2A3863-716x1024

4. Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?

Ik denk Italië, alhoewel ik ook een enorme fan ben van het eten in Azië en dan met name in Vietnam. Maar uiteindelijk zal Italië dan toch wel winnen. Het is maar goed dat ik daar niet woon, want ik zou binnen no time tonnetje rond zijn.

5. Wat is het beste toetje dat je at op reis?

Telt een ijsje ook mee? Een van de beste ijsjes at ik ooit in – je raadt hem zeker al – in Italie. San Gimignano om precies te zijn bij een klein ijstentje op het plein. Heeft ook allerlei belangrijke prijzen gewonnen maar het allerbelangrijkste was natuurlijk dat het lekker ijs was!

20100613-_MG_4034-683x1024

6. Welk gerecht dat jezelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?

Nou eens een keertje geen Italiaans eten (alhoewel ik er even over twijfelde) maar ik ga voor de verse springrolls. Zoooo lekker en brengt me altijd weer even terug in Vietnam. Het grappige was dat ik laatst in Vietnam natuurlijk ook springrolls heb gegeten, maar die waren eigenlijk niet zo bijzonder! Kwestie van domme pech denk ik maar die van mij zijn echt, echt heel erg lekker… 😉 Het recept hieronder is met kip en homemade chili dip

20140222-MH2A6582

7. In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday food gevoel?

O dat weet ik meteen; dat is het Griekse restaurant waar we heel vaak gaan eten. Pallas Athene. Ligt in Almere en is een van de weinige restaurants in Almere waar we echt vaak komen Het is eenvoudig maar lekker en ik waan me altijd meteen weer even aan de warme Griekse kust!

Griekenland

Dit lijstje is bij lange na niet compleet natuurlijk. En , zoals dat gaat, wil het nog wel eens wisselen bij mij. Dan vind ik dit weer lekker, dan weer dat… Soms heb ik zin in Mexicaans en een andere keer in Grieks. Dus vraag je me dezelfde dingen volgende week dan heb je gerust kans dat er een andere uitkomst is.. Haha… Voor deze leuke tag wil ik graag de volgende bloggers taggen: Nicky van Dreams of Naia en Robert van Traveljunks,

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like