De leukste dingen om te doen in Bangkok
2800
HomeOm te doenDe leukste dingen om te doen in Bangkok
ThailandThailand

De leukste dingen om te doen in Bangkok

De leukste dingen om te doen in Bangkok

Yay! We gaan – waarschijnlijk – in januari volgend jaar weer eens terug naar Thailand! Het is inmiddels een jaar of 13 geleden dat we er voor het laatst waren dus wel weer tijd om de kennismaking te vernieuwen.

Ik hou van Bangkok. Ik vind het de geweldigste combinatie tussen moderne stad en traditioneel. Je vindt er de mooiste markten, de grootste shopping malls (die we eigenlijk altijd overslaan) en de lekkerste streetfood. Dat is wellicht waar ik me nog het meest op verheug. Toen we 13 jaar geleden naar Thailand gingen waren we nog niet zo ‘into food’ als we nu zijn. En ik had geen enkel idee waar we naar toe gingen. Het was onze tweede Azie ervaring (de eerste was Maleisie) en onderzoek van tevoren deed ik nooit. Daar is op zich niks mis mee maar het risico is wel dat je van alles mist. Dus… de hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen. Ik ben al druk bezig met de highlights op te schrijven dus wat is makkelijker dan het hier verwerken. Hebben jullie er wellicht ook nog wat aan. Misschien ga jij wel vóór mij naar Bangkok.

Of als je nog tips hebt dan hou ik me van harte aanbevolen natuurlijk! Ik begin met de must see markten in Bangkok want dat is een van de leukste dingen. Vind ik tenminste. Ik kreeg via een oproepje op facebook al de nodige tips van medereizigers. Wil je nog meer Bangkok inspiratie check dan vooral de tips van Mariska en Kirsten. Nathalie schreef over Ayutthaya, ook een must see!

Welke markten zijn de leukste in Bangkok?

Chatuchak weekend market
De leukste dingen om te doen in Bangkok

De grootste en meest veelomvattend markt in Bangkok is zonder twijfel Chatuchak weekend market. Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje een tweeslachtig gevoel heb bij deze markt. Je vindt er de leukste dingen, het lekkerste streetfood en de grootste prullaria. Maar het is er enorm druk. (er komen zo’n slordige 200.000 bezoekers per dag) Het is de drukste markt en je moet uitkijken dat je niet per ongeluk terecht komt in het gedeelte waar de dieren worden verhandeld. Daar wil je echt niet heen. Wij kwamen er per ongeluk terecht (dat gebeurt snel als je aan het rondslenteren bent) en ik werd er echt een beetje misselijk van. Dus blijf daar uit de buurt als je het kunt voorkomen.

De leukste dingen om te doen in Bangkok

De markt is onderverdeeld in 27 verschillende secties, dus zorg dat je een kaart hebt, dan blijf je in de goede gebieden. De markt is alleen in het weekend geopend op zaterdag en zondag van 6 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds.

De volgende markten hebben we nog niet bezocht maar staan nu dus op het lijstje. Wat me ook erg leuk lijkt is de market experience tour. Dus nog eentje voor de lijst. Volgens mij hebben we maar anderhalve dag in Bangkok dus dat wordt uitzoeken!

  • Pak Klong Talat Flower Markt
  • Klong San markt
  • Klong Toey Fresh Markt
  • Bangkok Farmers markt
  • Pratunam markt

Welke bezienswaardigheden moet je gezien hebben in Bangkok?

Heb je even? De lijst met things to do in Bangkok is serieus veel te groot. Aangezien het mijn vierde keer in Bangkok is heb ik al veel van de bezienswaardigheden gezien maar alsnog blijft de lijst veel te lang. Een aantal dingen die absoluut de moeite waard zijn:

Grand Palace

Ja het is toeristisch en ja het is er druk, maar je kunt niet naar Bangkok gaan en dan het Grand Palace overslaan. Want ondanks de hitte, de drukte en het toeristisch gehalte is het absoluut wel de moeite waard.

De leukste dingen om te doen in Bangkok
Grand Palace

Zorg wel dat je gepaste kleding aanhebt want je komt er niet in met een korte broek en blote schouders. En neem vooral water mee want dat zul je nodig hebben!

Ladyboy show

Misschien is deze een beetje een persoonlijke keuze maar wij bezochten de Mambo show met de katoys en ik vond het een geweldige show. We hebben flink gelachen en de show is de moeite waard om een avondje heen te gaan. Na afloop kun je met de dames/heren op de foto. Wat me vooral opviel is hoe groot ze allemaal waren! Best gek als je bedenkt dat de gemiddelde Thai echt niet heel erg groot is. Maar die hormonen die ze gebruiken zullen waarschijnlijk ook het nodige aanrichten.

Bangkok 5
Lumphini park

Als je naar Lumphini park gaat, zorg dan dat je ’s morgens vroeg gaat. Dat is het moment dat half Bangkok in het park aanwezig is voor de dagelijkse ochtend gymnastiek en het is fascinerend om naar te kijken. Het park is groot en je kunt er gerust een paar uur in rondwandelen want er is meer te zien dan alleen sportende mensen. Zo kwam ik een varaan tegen die net bezig was een flinke vis op het droge te sjorren. Ze zijn niet zo groot als een komodo varaan maar alsnog behoorlijk indrukwekkend! (niet te dichtbij komen dus)

De leukste dingen om te doen in Bangkok
Wat deze vrouw in die boom probeer te doen is niet helemaal duidelijk
De leukste dingen om te doen in Bangkok
De leukste dingen om te doen in Bangkok
Cocktails drinken in een skybar

Wil je eens uitwaaien na alle hitte van de stad, dan is een bezoekje aan een skybar een aanrader. Het probleem is wel dat het lastig is om naar binnen te komen als je niet netjes gekleed bent. Ik maakte dat mee toen ik 12 jaar geleden voor Nike in de stad was en we met collega’s naar boven wilden. Met veel pijn en moeite werd ik, in mijn paarse Nike tshirt naar binnen gelaten maar van harte was het niet. Het was dat collega Joost een paar woorden Thai sprak en we een Thaise mevrouw bij ons hadden… (die staat niet op de foto)

Maar het is heerlijk om even uit te waaien dus neem een gezellig jurkje mee en een beetje fatsoenlijk overhemd en je komt er vast wel in. Denk ik…

De leukste dingen om te doen in Bangkok
Lekker charmant sta ik erbij… not

Ook doen:

  • Khao San Road oftewel Backpackersroad
  • bezoek Wat Pho (met de grote liggende buddha)
  • Bezoek een mega shopping mall Siam paragon (kun je even afkoelen)
  • Ga je te buiten aan het heerlijke streetfood
Wat Arun

Wat Arun is een van de mooiere tempels van Thailand vind ik en ligt vlak naast de Chao Praya rivier. Als je gaat dan is het de moeite waard om rond zonsondergang te gaan. Het ligt van de zon schijnt dan prachtig op de gouden tempel en bovendien is het een drukte van belang met lokale mensen die een offer komen brengen.

De leukste dingen om te doen in Bangkok
Welke eettentjes mag ik niet missen?

Heb jij tips voor het beste eten in Bangkok dan hou ik me van harte aanbevolen. Na onze reis schrijf ik daar uiteraard een post over, maar nu kan ik je dat nog niet vertellen. Behalve natuurlijk dat je het streetfood geproefd moet hebben, maar dat spreekt bijna voor zich.

Ben je druk Bangkok zat? Manouk heeft nog een leuke tip om de stadsdrukte te ontvluchten! Of ga naar de bekendste floating market in de buurt

Wil je ook naar Bangkok maar niet alles zelf hoeven te regelen? Riksja Travel heeft toffe bouwstenen om je eigen reis samen te stellen.

De leukste dingen om te doen in Bangkok

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.