Home » Bestemmingen » Azie » Thailand: De Katoeys van Bangkok

Thailand: De Katoeys van Bangkok

door Simone van den Berg

20041129-032-TH

We zeggen wel eens voor de grap dat de mooiste vrouwen die we gezien hebben in Thailand, de mannen waren tijdens de Mambo show in Bangkok… Dat is natuurlijk een beetje onzin maar het was wel een ervaring op zich.

We waren de laatste avond in Bangkok en besloten om naar de show van de ladyboys te gaan. Ik had eigenlijk geen idee wat ik nou precies moest verwachten want dat stond nergens bij. Het was extreem rustig in de zaal; ons groepje waren bijna de enigen die naar de show kwamen. Dat schept dan niet meteen vertrouwen natuurlijk.

20041129-086-TH

Ik zat op de voorste rij want ik wilde foto’s maken en nou, dat ging niet ongemerkt voorbij. De ladyboys verdrongen zich nog net niet om op de foto te komen. Haha…

In Nederland zijn transsexuelen meestal niet heel openlijk aanwezig, maar in Thailand lijkt het erop alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je je als man laat ombouwen tot vrouw. Dat dat niet helemaal waar is blijkt uit onderstaande korte documentaire over de katoeys uit Thailand.

20041129-191-TH

Om eerlijk te zijn had ik me er nog niet echt in verdiept, dus mocht je het interessant vinden dan is het filmpje een aanrader. Wij hadden vooral een hele leuke avond en hoewel het natuurlijk voornamelijk playback was, is de show een hoop zang en dans en echt niet van verkeerde kwaliteit. Her en der met een flinke dosis zelfspot. Ik vond het de moeite waard!

Wij waren er wel een flinke tijd geleden dus hoe de situatie daar nu is, ik heb geen idee. Ben jij recent bij mambo geweest? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond.

20041129-116-TH

Ik vond het vooral ontnuchterend om de stemmen te horen na afloop van de show. Dat klonk dan ineens wel weer heel erg mannelijk.  Ik heb geen idee hoeveel hormonen ze slikken (ik gok veel) want een operatie is vaak heel erg duur en dus lang niet voor elke ladyboy betaalbaar. Dus het viel op dat ze veel langer waren als de gemiddelde Thai!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

7 comments

Avatar
Jessica juli 23, 2015 - 8:04 pm

Ik ben er zelf niet geweest, maar het blijft een fascinerend wereldje. Vanavond zal ik de docu eens bekijken 😉 Je hebt in ieder geval mooie foto`s van de mensen daar gemaakt!

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg juli 23, 2015 - 10:28 pm

Dankjewel Jessica!

Antwoord
Avatar
Kim juli 23, 2015 - 11:10 pm

Ik ben nog nooit bij zo’n show geweest, maar wel veel ladyboys gezien daar natuurlijk. Vind ze er vaak nog erg mooi uitzien ook! En het wereldje is wel echt fascinerend. Al komt er geloof ik ook erg veel pijn en leed (en bedrog) bij kijken… Heb in ieder geval wel eens een documentaire gezien over een ‘dokter’ die bij meer dan 30 mannen per dag het zaakje eraf opereerde of borstimplantaten gaf. Kan niet goed zijn.
Wel mooie foto’s!

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg juli 25, 2015 - 7:01 am

Ja ik denk ook dat er onder al die glamour een hoop ellende zit. Blijkt ook wel een beetje uit de korte docu die erbij zit. Het is natuurlijk typisch Aziatisch om te blijven lachen maar als je doorvraagt is het toch wat minder gezellig…

Antwoord
Avatar
Leonie ~ Troikatripper juli 24, 2015 - 7:41 pm

Ik blijf het een fascinerend fenomeen vinden, de ladyboys. Waarom komen die eigenlijk relatief zo veel voor in Thailand? Of heb ik dat idee alleen maar omdat ze meer naar buiten treden met shows als deze?

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg juli 25, 2015 - 7:04 am

Goeie vraag. Dat weet ik eigenlijk ook niet. Ik vermoed dat het misschien zo lijkt of dat er op een andere manier meer transgenders in Azië zijn? Zoveel verstand heb ik er niet van…:)

Antwoord
De leukste dingen om te doen in Bangkok | Simone's Kitchen april 4, 2019 - 7:00 am

[…] is deze een beetje een persoonlijke keuze maar wij bezochten de Mambo show met de katoys en ik vond het een geweldige show. We hebben flink gelachen en de show is de moeite waard om een […]

Antwoord

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.