De 10 mooiste steden in azie
9400
HomeStedenreisDe mooiste steden in Azie
AziëAzie

De mooiste steden in Azie

De mooiste steden van Azie

Wat zijn de mooiste steden in Azie?

Om te beginnen moet ik er natuurlijk wel even bij vermelden dat het een persoonlijke keuze is. Hoewel je wellicht niet altijd meteen denkt aan Azie voor een stedentrip (want het is ver vliegen) zijn er zeker steden in Azie die meer dan de moeite waard zijn voor een bezoek.

Hieronder vind je mijn tien favorieten van de afgelopen jaren. Heel hoog op mijn lijstje om nog te bezoeken zijn Shanghai en Tokyo. Ik hoop die binnenkort eens goed te gaan verkennen!

20070127 160

Hong Kong – Hong Kong

Hong Kong is een van die steden in Azie die je eigenlijk moet hebben gezien. Het heeft een bizarre mix tussen ultra modern en traditioneel. Je vind er fijne markten met de meest vreemde ingrediënten tot high fashion en  wolkenkrabbers. Trek er minimaal een paar dagen voor uit als je hier heen wilt. Ik verbleef ooit vier dagen in Hong Kong voor werk en wil er zeker nog eens naar terug. Lees hier en hier meer over Hong Kong.

Kuala Lumpur _ Maleisie

Kuala Lumpur – Maleisie

Voordat we in Kuala Lumpur aankwamen had ik er eigenlijk niet zo’n voorstelling van. Veel hoofdsteden van landen vind ik vaak wat teleurstellend. Groot, lawaaiig en druk. Aan al die dingen voldoet Kuala Lumpur óók maar toch vond ik de sfeer in de stad heel prettig. Het is groot en indrukwekkend maar ook hier weer die mix tussen traditie en modern. Ik denk dat dat ook wel een van de redenen is dat ik de steden in Azie zo fijn vind. Vergeet vooral niet om de Jalan Petaling te bezoeken. Daar aten wij ooit de allerlekkerste saté ever!

Bangkok

Bangkok – Thailand

Natuurlijk mag Bangkok in het lijstje niet ontbreken. Hier vind je de mooiste tempels, de leukste markten, parken waar je uren in kunt ronddwalen en je kunt verbazen over de discipline van de Thai. Ik ben inmiddels al een keer of vier in Bangkok geweest en het verveeld echt nooit. Binnenkort komt er meer over Bangkok online. Bangkok is ideaal als uitvalsbasis om meer van Thailand te verkennen. Meer over onze reis door Thailand.

20070308 20070308TR 5239bw

Hanoi – Vietnam

De twee bekendste steden in Vietnam zijn ongetwijfeld Hanoi en Ho Chi Min (oftewel Saigon) maar mijn favoriet is zonder enige twijfel Hanoi.  Hanoi is een gekkenhuis met brommertjes, maar je vind er ook het lekkerste streetfood ooit. Op elke hoek van de straat vind je wel een mannetje of vrouwtje (meestal vrouwtje trouwens) met hun specialiteit. Probeer vooral zoveel mogelijk smaken uit! En ben je het Aziatische eten even zat dan vind je er ook nog de nodige westerse ontbijt tentjes. Voor als je je havermout echt niet kunt missen….

Chiang Mai

Chiang Mai – Thailand

Van de Noordelijke steden in Thailand is Chiang Mai ongetwijfeld het meest bezocht. Het ligt perfect als uitvalsbasis om het noorden van Thailand verder te ontdekken. Maar vlak Chiang Mai als stad vooral niet uit. Leuk is het om er heen te gaan tijdens het Loy Krathong festival maar ook zonder het festival kun je gerust een paar dagen ronddwalen door Chiang Mai en genieten van de diverse leuke markten en natuurlijk het lekkere eten!

20090828 MG 9071 2

Tetebatu – Indonesie

Je kunt je afvragen of Tetebatu technisch gezien onder de steden valt. Want dat is het eigenlijk niet. Maar hier ga je ook niet zozeer heen voor de stad zelf maar meer voor de omgeving. Eindeloze rijstvelden, kleine dorpjes en de mooiste vergezichten. Wij vonden het een hoogtepunt van onze reis door Indonesie. Tetebatu ligt op Lombok en is vaak onderdeel van een reis over de Sunda eilanden.

20130213 MH2A2971

Luang Prabang – Laos

Door een slechte planning van de reis via Djoser in Laos heeft dit mooie land helaas niet heel veel goede herinneringen, maar Luang Prabang was wel een van onze favorieten. Het is een stad die populair is onder backpackers dus er is ook genoeg te vinden aan goedkopere hotelletjes. Bezoek vooral de markten in deze stad. De nachtmarkt is leuk maar wel erg toeristisch. Ik ben zelf meer van de foodmarkten overdag, maar dat is mijn afwijking…

20150913 MH2A1521

Petra – Jordanie

Het is eigenlijk wel grappig dat je bij steden in het Midden-Oosten eigenlijk niet meteen aan Azie denkt. Maar Jordanie valt wel degelijk onder Azië en is sowieso een prachtig land. Maar een absolute must see is Petra. Niet meer in ‘functie’ als stad maar een reis terug in de oudheid. Trek voor een bezoek aan Petra wel de nodige tijd uit want het is een uitgestrekt gebied en door de hitte wil je er niet te snel doorheen hoeven rennen. Af en toe even op adem komen in de schaduw is een goed idee (of neem de luie route terug via kameel of ezeltje) Check ook Het Magische mooie Petra.

20131102 MH2A1191 2

Dubai

Misschien wel de gekste stad in dit lijstje. Want Dubai heeft het allemaal. Van de mooiste shopping malls tot de beste falafel. Van meiden die door de shopping mall lopen in hun bikini tot vrouwen die van top tot teen bedekt in diezelfde shopping mall lopen. Van een skibaan in het winkelcentrum tot het duurste hotel ter wereld. Je vind het allemaal hier. Je kunt gerust een week in Dubai door brengen zonder je te vervelen. Het is zo’n bizarre stad dat je al een dag nodig hebt om uberhaupt te beseffen waar je bent. Ik weet dat ik na aankomst even niet zo goed wist wat ik nu wel en niet kon doen als vrouw alleen. Het went snel, maar neem er dus de tijd voor!

Melakka – Maleisie

Stad met een Nederlands verleden. Niet het mooiste verleden maar je kunt wel nog diverse herinneringen uit die tijd terugvinden in Melakka. De moeite waard om heen te gaan. Niet alleen voor de historie maar ook de stad zelf is de moeite waard. Mooie tempels, fijne markten en genoeg te doen en zien voor een paar dagen!

Wat is jouw favoriete stad in Azië?

Bewaren op Pinterest?

De 10 mooiste steden in azie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like