20121026 MG 6411 1
000
HomeFoodFoodie weekend in Umbrië
ItalieItalie

Foodie weekend in Umbrië

20121026-_MG_6411

Het was slechts een paar dagen voor dat het evenement zou plaats vinden dat ik een tweet ontving van Karin van Yum and Moore of ik misschien tijd had en zin voor een fun foodie weekend in Umbrie. Ja hallo… daar maak ik natuurlijk tijd voor! Dus er moest haastig wat heen en weer geschoven worden in mijn agenda, vlucht geboekt en toen kon ik Karin officieel melden dat ik zou komen! En hoe leuk was het! We waren in goed gezelschap aangezien de groep bestond uit Regula (MissFoodwise), Giulia (JulsKitchen), Asha (Fork, Spoon and Knife), Karin en Ludger (Yum and More and Personal Travel), Nando van CucaBrazuca en natuurlijk de eigenaar van de villa waar we verbleven Rolando Stein .

Umbrie1

Wij (Regula en ik vlogen beiden in vanuit Brussel naar Perugia) werden opgepikt op het vliegveld door Nando en Rolando in een droog maar bewolkt Umbrië. Weertechnisch had het wellicht iets beter kunnen zijn, maar het bleef in ieder geval droog in de uren dat we buiten waren. Een beetje zon had evenwel leuk geweest!

Casale degli olive
Casale degli olive

We werden naar een prachtige locatie net buiten Perugia gebracht, Casale degli Olive. geheten. Ik bedoel… kijk daar nou naar en stel je dan blauwe luchten en zon voor en dat is dan toch wel het beeld van de hemel of niet? De villa is vrij groot en heeft 6 slaapkamers, dus het is de perfecte plek voor een foodie weekend of een weekend met vrienden die van lekker eten, wijn en lachen houden. Er is een zwembad en het uitzicht over de heuvels is fenomenaal! Als je op zoek bent naar een plek om te verblijven in Umbrië dan kan ik deze prachtige villa van harte aanbevelen!

Umbria2-580x803

Onze mede foodies arriveerden gedurende de middag met de laatsten wat later. Karin en Ludger arriveerden later in de avond. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, gebaseerd op de foto’s was er een hoop foto activiteit gaande. Stop een groep met foodbloggers samen en je kunt er van verzekerd zijn dat je na afloop een hele berg foto’s hebt! Ik weet zeker dat zowel Rolanda en Ludger, beiden geen foodbloggers, zich op gegeven moment wel hebben afgevraagd waar ze zich in hemelsnaam mee hadden ingelaten! Raak het eten niet aan, voor we een foto hebben genomen van elke mogelijke angle!

20121026-_MG_6460

Het was al met al een geweldig weekend. Op zaterdag zijn we de markt in Perugia wezen bezoeken, we zijn naar de geweldige pasta factory Il Rasagnolo geweest, daarna door voor een bezoek aan de prachtige stad Todi waar  Elisa ons rond leidde en haar stad liet zien. We waren uitgenodigd door  Walks of Italy en zoals vaak het geval is bij dit soort bezoekjes; het was veel te kort maar meer dan de moeite waard! We eindigden de middag met een geweldige workshop in  Hotel bramante Todi waar we werden geleerd hoe we Italiaans plat brood moesten maken. Dit was natuurlijk allemaal vergezeld van lekkere wijn, prachtige kaas en worst en… ons eigen gemaakte brood!

Umbria3-580x803

Dus een geweldig weekend, met als enige negatieve punt dat het te kort was! We zijn toevallig al een andere reis naar Umbrië aan het plannen dus ik weet wel zeker dat we hier weer een keer terug komen. Ik kan niet wachten om meer van die heerlijke Umbrische keuken te proeven en de omgeving verder te verkennen. En eind van deze maand gaan we naar Rome! Dit keer met Tom dan he.. 😉

20121026-_MG_6475-580x386
And this is how we all looked at the end of the weekend

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like