Osteria sostegno
21300
HomeFoodRestaurantsOsteria Sostegno – Rome
ItalieItalie

Osteria Sostegno – Rome

Het kan soms best lastig zijn om in een enorme stad als Rome niet te vallen voor de zo bekende tourist traps; restaurants die middelmatig eten serveren voor buitensporige prijzen… Ja het is ook ons dit keer weer overkomen.

Eigenlijk voornamelijk omdat we nogal trek hadden na een hele ochtend door Rome te hebben geslenterd en ons restaurant naar keuze dicht bleek te zijn voor verbouwing. Dan maar de eerste beste neergeploft… Geen goede keuze maar ja, dat was eigenlijk geen verrassing.. Wat wel een hele goede keuze is als je in Rome bent is Osteria Sostegno, een minuscuul restaurantje in een achteraf straatje in de buurt van het Pantheon.

Osteria sostegno
Waanzinnig lekkere bruschetta bij Osteria Sostegno

Osteria sostegno

Omdat op zondag veel restaurantjes dicht zijn hadden we al van tevoren wat onderzoek gedaan naar lekkere en goede restaurantjes in de omgeving waar we dachten te zijn rond het middaguur en Osteria Sostegno was open op de zondag en in de buurt van onze wandelroute, dus de keus was snel gemaakt. We waren bijna het straatje voorbij gelopen maar ze hadden gelukkig een menu kaart aan de muur hangen anders hadden we het gemist. In de zomer hebben ze in het straatje een klein terrasje maar nu was het overdekt en knus (en krap) ingericht met tafeltjes.

Osteria sostegno

We waren op tijd – essentieel als je geen reservering hebt – en hadden het geluk dat we nog net een klein tafeltje “buiten” konden krijgen. De rest bleek al snel helemaal vol te zitten met Italianen die voor hun familie lunch op zondag in hun mooiste kleren ook aan kwamen schuiven. Altijd een goed teken als er alleen maar lokale mensen aan het eten zijn! De sfeer was gemoedelijk en gezellig. De bediening sprak ook nog eens aardig engels. Een groot plus voor ons niet-Italiaans sprekende mensen… 😉

Het eten was heerlijk. Eenvoudige gerechten, maar wel mooi opgediend en erg smaakvol. Ik had als voorgerecht een crostini met radicchio. Zooo lekker! Tom had de meer traditionele crostini met tomaat. Eenvoudig maar zoals gezegd, erg lekker. Mijn hoofdgerecht was melanzane met parmiggiano en voor Tom een pasta met paddestoelen. We hebben ons niet laten overhalen om de tiramisu ook te nemen, maar achteraf hadden we dat misschien beter wel kunnen doen.. 😉

Aanrader!!

Je vindt Osteria Sostegno hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like