Rome, Italie
1600
HomeStedenreisDoe in Rome zoals de Romeinen
ItalieItalie

Doe in Rome zoals de Romeinen

Rome, Italie | simoneskitchen.nl

Elke keer als je weg gaat op een trip, kort of lang, heb je toch meestal wel een idee hoe het land of de stad waar je heen gaat eruit ziet. Soms worden de verwachtingen overtroffen en soms is het andersom. In Rome was absoluut het eerste het geval.

Wat een prachtige stad! Meestal vind ik een stedenreis van 3 dagen meer dan genoeg maar dit keer had ik het idee dat ik nog lang niet klaar was met Rome. Zoveel te zien en zoveel te doen.

Je kunt niet om de enorme hoeveelheid kerken heen. Ik denk maar zo dat dit de stad is met de grootste hoeveelheid kerken ooit. In onze kleine hoek van Trastevere, waar we een geweldig klein appartement hadden, was denk ik om de 100 meter een kerk. We hebben er nog niet eerder zoveel zo dicht bij elkaar gezien! En allemaal waren ze prachtig. Sommige enorm en heel bekend zoals de St Peter Basiliek en sommige onbekend en klein zoals die vlak bij ‘huis’ (en die vond ik dan eigenlijk ook nog mooier!)

20121124-20121124-_H2A8236

We hadden geweldig eten en niet zo geweldig eten. Ja hoor, ook wij zijn in die beroemde toerist trap gestonken. Zelfs al wisten we dat het niet de beste keus zou zijn maar als je uren lang in het Vaticaan hebt rondgelopen dan heb je het bijkomende probleem dat je maag verteld dat je moet eten. We hadden een leuk klein restaurant uitgezocht maar toen we daar aankwamen bleek die gesloten voor renovatie en de eerste op onze lijst van goede restaurants was een half uur lopen verder.

20121124-20121124-_H2A8281
Droevig genoeg… onze maag won het dus van ons verstand en we gingen zitten in het eerste beste restaurant dat er enigszins presentabel uitzag. Pas later kwamen we erachter dat de Italiaanse naam van het restaurant vertaald “Het Putje” was… En dat betekent natuurlijk alleen maar ellende… Lol.. Het eten was inderdaad zoals je zou verwachten in een typische toeristen restaurant, middelmatig. Ik had een spaghetti caci e pepe en het was droog en smakeloos. Tom’s pizza was maar een heel klein beetje beter. Ach het was niet echt een verrassing dus we wisten ongeveer wel waar we ons mee inlieten.. We aten een klein beetje om de ergste honger te stillen en gingen weer verder.

20121125-20121125-_H2A8430
Door de bank genomen waren we behoorlijk onder de indruk van de overweldigende hoeveelheid moois in Rome en ik kan niet wachten om terug te gaan en het allemaal nog eens te zien maar dan op ons gemakt. We hebben de belangrijkste dingen gezien zoals het Vaticaan, Colosseum, piazza Navona, Trevi fontijn, Spaanse trappen etc en de volgende keer kunnen we de stad op een wat rustiger tempo verkennen.

Ik had hetzelfde in Parijs… Nadat ik eenmaal de verplichte nummers had gedaan zoals de eifeltoren en dat soort dingen kon ik pas echt de stad induiken en genieten van het Franse leven. Dus dat is ons doel voor de volgende keer. Rome te ervaren zoals de Romeinen doen.
20121126-_H2A8569

Ik kan niet wachten om terug te gaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like