20121124 20121124 H2A8281 2
700
HomeStedenreisRome – Stad met vele gezichten
ItalieItalie

Rome – Stad met vele gezichten

Trastevere by night
Trastevere by night

Rome…. Hoe lang hadden we al niet het idee om eens een lang weekend naar de stad van de vele legendes en verhalen te gaan? En meestal als je naar een stad gaat dan heb je een beeld in je hoofd van hoe die stad eruit gaat zien. En soms valt dat mee, en soms valt dat tegen. Rome – wat mij betreft – heeft alle verwachtingen meer dan overtroffen. Wat een prachtige stad! Meestal vind ik drie dagen meer dan genoeg voor een city trip, maar deze keer had ik echt het gevoel dat we nog met gemak een week langer hadden kunnen blijven en dan nog niet uitgekeken te zijn.

20121125 H2A8430

Het aantal kerken dat je hier tegenkomt loopt tegen het absurde aan. In onze wijk stond er om de paar meter wel ergens een kerkje. Soms hadden we het niet eens door! De ene kerk was nog mooier als de andere, en hoewel ik normaal niet zo van de kerken bekijken ben, kon er ik er hier – letterlijk – niet omheen. En ik heb er nog van genoten ook!

Wij verbleven in de wijk Trastevere, een absolute aanrader als je ook naar Rome wilt gaan. Het is de uitgaanswijk van de stad, er wonen veel studenten en het zit er bomvol met leuke restaurantjes, gezellige barretjes en kleine winkeltjes. Het is er wel een tikkie rumoerig dus let even op waar je blijft. Wij sliepen via Airbnb bij Irene. Een geweldig appartement midden in de wijk, net even van de hoofdstraat af. Ja, het was er rumoerig, maar als je de hele dag door Rome hebt gelopen dan heb je daar geen last meer van. Geslapen als een roos. Maar je kunt natuurlijk altijd je oordopjes meenemen. 🙂

20121124 H2A8281

Het eten…. We hebben heerlijk gegeten en we hebben ook niet zo geweldig gegeten… Ja, ook wij zijn in die beroemde toerist trap gevallen! En eigenlijk hadden we hem al aan zien komen, maar we waren aan het ronddwalen en het restaurant van onze keuze bleek gesloten te zijn voor renovatie. Een andere zoeken leek in die wijk niet te lukken en – we blijven Nederlanders – we hadden honger! We hadden al uren door het Vaticaan gelopen, vervolgens nog een aardig tijdje door de stad en het vooruitzicht om nog eens een kilometertje of wat te moeten lopen op zoek naar weer een ander restaurant trok ons niet meteen aan. En een goed restaurant in de buurt van het Vaticaan? Die zijn redelijk dun gezaaid!

20121124 H2A8227
Hele onspannende pasta bij “Het Putje”

Jammer genoeg won onze honger het van ons gezonde verstand en belanden we bij het eerste het beste restaurant wat we vonden en wat er enigszins redelijk uitzag… Het was pas later dat we erachter kwamen dat de vertaling van de naam van het restaurant “Het Putje” was… Nou ja, dan weet je het wel he… Het eten was op zijn zachts gezegd middelmatig. Spaghetti caci e pepe zonder kraak of smaak en een pizza voor Tom die slecht een ietsie pietsie beter was. Geen succes dus. Maar goed, de trek was weer gestild en we konden weer verder.

Waar we wel fantastisch hebben gegeten is in Osteria Sostegno, een absolute aanrader als je in Rome bent. Het zat er vol met lokale mensen. Altijd een goed teken naar mijn mening en we hadden mazzel dat we veel te vroeg waren voor de lunch en dat er nog een tafeltje vrij was.

osteria sostegno
Waanzinnig lekkere crostini met radicchio bij Osteria Sostegno

Hier hebben we een heerlijke lunch gegeten. Fijne mensen die er werkten, leuk sfeertje en – ook niet onbelangrijk – erg goed eten voor een betaalbare prijs. Het is wel even zoeken naar het restaurant want het zit verstopt in een zijstraatje maar het is de moeite van het zoeken zeker waard.

Een duur sterren restaurant waar wij dan weer niet zo heel erg van onder de indruk waren was Restaurant Glass in Trastevere. Heel posh en blijkbaar goed volgens de heren geleerden maar wij vonden de bediening vervelend en het eten middelmatig. En dat was voor de hoofdprijs… Beetje jammer…

Al met al hebben we een geweldige tijd in Rome gehad en ondanks het feit dat het eind november was, hebben we heerlijk weer gehad en zelfs nog op een terras kunnen zitten. Ik kan bijna niet wachten tot de volgende trip naar Rome, want dat die er gaat komen, dat staat vast!

20121126 H2A8569 2
20121125 H2A8448
Gepofte kastanjes
20121124 H2A8221
Kun je raden waar dit was?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like