Home » Blog » Porto – Stad aan de Douro rivier
Porto Portugal

Porto – Stad aan de Douro rivier

Mijn allereerste bezoek aan Porto (of Oporto) was iets van 10 of 12 jaar geleden. In die tijd moest ik er heen voor werk omdat een van de fabrieken waar we mee werkten in Portugal was gelegen en hun kantoor zat in Porto. Dus ik kreeg slechts een kleine glimp te zien van Porto zelf. Een glimp die vooral heel veel regen kende… :) Dat kan ik me dan wel herinneren! Dus het was natuurlijk alleen maar logisch dat ik nog een keer terug zou gaan naar Porto en dan nu met heel veel beter weer! Binnenkort ook nog wat meer over de Port zelf en de Douro regio die ernaast ligt maar voor nu Porto zelf.

Porto is een van de oudste Europese steden en is geregistreerd als een wereld erfgoed site door Unesco sinds 1996. Het centrum is relatief klein en je kunt dus makkelijk lopend de stad verkennen (en meteen een goede oefening want de vele heuvels maakt het af en toe flink klimmen!) Porto ligt langs de Douro rivier (meer over de Douro vallei later dus!) en natuurlijk komt het meeste bekende product van Porto, de geweldige Port wijn hier vandaan. En daarvoor waren we uiteindelijk in Porto dat weekend.

Ontbijt bij Majestic | papertravels.nl

Ontbijt is prima geregeld bij Majestic Cafe en bij mooi weer kun je er heerlijk op het kleine terras zitten en de wereld aan je voorbij zien gaan. Probeer er ook de Patel de Nata uit, een typisch gerecht uit Portugal. Het zijn een soort kleine custard taartjes en ik ben fan! Heerlijk!

Als je in de buurt bent dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de Quevedo winery in Gaia voor een proeverij van de meest lekkere Porto wijnen uit de regio. Als je erheen loopt moet je de geweldige brug over de Douro passeren en zie je meteen een aantal van de oude boten die vroeger werden gebruikt om de port te vervoeren. Langs de rivier vind je ook een aantal van de oude magazijnen waar de port werd opgeslagen.

Lunch bij Canelas de Coelho, Rua Elísio de Melo 29 4000-196 Porto Portugal

En als je in de buurt bent en toe bent aan een kleine versnapering dan is het geweldige kleine restaurant Canelas de Coelho een aanrader waar wij een heerlijke tapas achtige lunch genoten. En als je er dan toch bent vergeet niet om de Vinho Verde te proeven. Wij hadden een heerlijke Pequenos Rebentos waarvan ik dan weer hoop dat ik die ook in Nederland kan vinden. Super wijn!

Natuurlijk zie je als je door Porto heen wandelt al die prachtige blauwe tegels die over de hele stad verdeelt zijn. Ik denk maar zo dat ik nog wel een keer terug ga met Tom samen, om de plaatselijke keuken te ontdekken en de kleine kerkjes en andere prachtige gebouwen wat beter te bekijken. En natuurlijk de dag af te sluiten met een lekker glas port!

 

Porto | papertravels.nl

 

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

2 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle