Porto – Stad aan de Douro rivier

Mijn allereerste bezoek aan Porto (of Oporto) was iets van 10 of 12 jaar geleden. In die tijd moest ik er heen voor werk omdat een van de fabrieken waar we mee werkten in Portugal was gelegen en hun kantoor zat in Porto. Dus ik kreeg slechts een kleine glimp te zien van Porto zelf. Een glimp die vooral heel veel regen kende… :) Dat kan ik me dan wel herinneren! Dus het was natuurlijk alleen maar logisch dat ik nog een keer terug zou gaan naar Porto en dan nu met heel veel beter weer! Binnenkort ook nog wat meer over de Port zelf en de Douro regio die ernaast ligt maar voor nu Porto zelf.

Porto is een van de oudste Europese steden en is geregistreerd als een wereld erfgoed site door Unesco sinds 1996. Het centrum is relatief klein en je kunt dus makkelijk lopend de stad verkennen (en meteen een goede oefening want de vele heuvels maakt het af en toe flink klimmen!) Porto ligt langs de Douro rivier (meer over de Douro vallei later dus!) en natuurlijk komt het meeste bekende product van Porto, de geweldige Port wijn hier vandaan. En daarvoor waren we uiteindelijk in Porto dat weekend.

Ontbijt bij Majestic | papertravels.nl

Ontbijt is prima geregeld bij Majestic Cafe en bij mooi weer kun je er heerlijk op het kleine terras zitten en de wereld aan je voorbij zien gaan. Probeer er ook de Patel de Nata uit, een typisch gerecht uit Portugal. Het zijn een soort kleine custard taartjes en ik ben fan! Heerlijk!

Als je in de buurt bent dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de Quevedo winery in Gaia voor een proeverij van de meest lekkere Porto wijnen uit de regio. Als je erheen loopt moet je de geweldige brug over de Douro passeren en zie je meteen een aantal van de oude boten die vroeger werden gebruikt om de port te vervoeren. Langs de rivier vind je ook een aantal van de oude magazijnen waar de port werd opgeslagen.

Lunch bij Canelas de Coelho, Rua Elísio de Melo 29 4000-196 Porto Portugal

En als je in de buurt bent en toe bent aan een kleine versnapering dan is het geweldige kleine restaurant Canelas de Coelho een aanrader waar wij een heerlijke tapas achtige lunch genoten. En als je er dan toch bent vergeet niet om de Vinho Verde te proeven. Wij hadden een heerlijke Pequenos Rebentos waarvan ik dan weer hoop dat ik die ook in Nederland kan vinden. Super wijn!

Natuurlijk zie je als je door Porto heen wandelt al die prachtige blauwe tegels die over de hele stad verdeelt zijn. Ik denk maar zo dat ik nog wel een keer terug ga met Tom samen, om de plaatselijke keuken te ontdekken en de kleine kerkjes en andere prachtige gebouwen wat beter te bekijken. En natuurlijk de dag af te sluiten met een lekker glas port!

 

Porto | papertravels.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
Written by Simone van den Berg