Londen St Pieters
34900
HomeStedenreisCity trip Londen 2013
EngelandEngeland

City trip Londen 2013

Terwijl ik dit schrijf ben ik nog steeds in Londen… Ik kom zelfs net terug van de tweede dag van FBC5 compleet bedolven onder de enorme goodie bag en nog twee nieuwe kookboeken die ik heb gekocht en ik probeer nu wanhopig om af te koelen in mijn B&B kamertje. Natuurlijk had ik wel gelezen dat het goed weer zou worden dit weekend maar tussen goed weer en 30˚ C zit toch nog wel een groot verschil. Dacht ik. En natuurlijk ben ik niet het type om een rok te dragen dus ik heb alleen twee paar spijkerbroeken en een stapel t-shirts meegenomen. Beetje warm kan ik je verzekeren.

Borough market

Dus het leek mij dat een goede manier om eens af te koelen het schrijven van mijn Londen avonturen zou zijn. En aangezien er geen mogelijkheid is om dit allemaal in een post te proppen zal ik het opsplitsen in een paar logische gedeeltes. Of misschien niet zo logisch, we hebben het natuurlijk wel over mij. Dus waar anders mee te beginnen als het eten!


Voor mij is een bezoek aan Londen niet compleet zonder een bezoek aan Borough Market. Dus toen ik arriveerde op donderdag en mijn tas had gedropt in de airbnb room die ik had geboekt bij Anne’s was de volgende stop de markt. Anne is een aardige dame met een aardige kamer dus alles prima in dat opzicht! (als je in de buurt van Battersea wilt verblijven is dit een prima optie!)
Ik moest natuurlijk even wennen aan het openbaar vervoer in Londen dus eerste stap was het krijgen van een Oyster Card. Rare naam voor een kaart nu ik erover na ga denken, maar misschien omdat ik simpelweg niet van oesters hou.

Borough market

Ik kreeg het voor elkaar om bij Londen Bridge station te komen zonder al te veel fouten dus dat ging goed. Borough was vrij rustig op de donderdag dus ideaal om wat foto’s te maken. Ik vind het zo’n fijne markt om over te struinen. het is niet goedkoop en voor sommigen van ons die normaal in euro’s betalen is het in feite vrij duur, maar ik heb niks gekocht en foto’s maken kost geen duppie. Omdat ik een laat diner zou hebben die avond en omdat ik nog niet geluncht had ging ik naar het restaurant Fish voor – je hebt het al geraden – iets vissigs. Ik had natuurlijk iets van willekeurig welke stand kunnen krijgen maar ik wilde even zitten en wat kleins maar lekkers eten.

Verse vis

Thai fish cakes

Kijkend naar het menu leek het me dat een starter perfect was dus ik ging voor de Thai vis cakes welke absoluut zalig waren. Volgens mij vond de bediening me een beetje vreemd terwijl ik alleen aan een tafel zat en foto’s aan het maken was van mijn eten, maar hey… er was een foodblogger conference aan de gang in Londen dus ik zal toch niet de enige zijn geweest lijkt me?

Cooksister

Vanaf de markt ben ik langs de Thames gelopen en ik zou later op de avond Jeanne van Cooksister ontmoeten voor een diner in Swan by the Globe. Een prachtig gelegen restaurant dat vol zat met mensen in de bar beneden, maar gelukkig was het restaurant op de eerste verdieping met een geweldig uitzicht over de rivier en St. Paul’s Cathedral. Het was geweldig om Jeanne weer in levende lijve te zijn na twee jaar en een van de fijne dingen van het dineren met een andere foodblogger is dat het heel normaal is om met grote camera’s aan tafel te zitten en uitgebreid je eten op de foto zetten van elke hoek.. 😉

En het eten, dat mag ik wel even toevoegen was absoluut heerlijk. Het menu zag er goed uit. Ik kon gerust alles van de kaart eten maar ik nam een starter met geitenkaas, bieten en granaatappel en een intrigerend hoofdgerecht met cheddar gnocchi… Ik had wellicht een bijgerecht moeten bestellen van de drie keer gebakken patat want ik moest ze nu wel stelen bij Jeanne… Ze waren namelijk waanzinnig lekker, maar mijn gnocchi ook by the way. Een hele aparte smaak voor gnocchi maar erg lekker. Dessert was een limoen cheesecake met frambozen. Ik bedoel maar; moet ik nog meer zeggen? Het was maar goed dat ik al zoveel kilometer had gelopen die dag en dat ik na het diner ook weer de nodige kilometertjes heb genomen. Een van de voordelen van in Londen zijn. Om van A naar B te komen, is vaak het snelste met de benenwagen (van het ene metrostation naar de andere dus..)

En hier dacht ik dus dat ik al het etens gerelateerde nieuws in een post kon stoppen, maar ik zit al dicht tegen 1000 woorden aan ik wil jullie niet in slaap wiegen dus ik ga later door met een verslag over de geweldige stands die er waren tijdens FBC. En ja ik ben inmiddels alweer thuis!

Meer volgt!

Leuke tips voor gratis dingen doen in Londen vind je hier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like