Spitalfields
HomeFood5 x eten in Londen
EngelandEngeland

5 x eten in Londen

Laat ik beginnen met zeggen dat je in Londen oneindig veel kunt eten. Oneindig lekker ook en de keuze mogelijkheden voor eten in Londen zijn zo groot dat het onmogelijk is om die allemaal te vermelden. Dat ten eerste. Maar tijdens mijn recente bezoek aan Londen ontdekte ik een aantal nieuwe restaurants (nieuw voor mij) die ik jullie toch niet wil onthouden. Doe er je voordeel mee!

Caia – Notting Hill

Allereerst mijn absolute favoriet van onze trip naar Londen: Caia. Caia ligt in Notting Hill en is populair, dus wil je hier lunchen – zoals wij deden – zorg dan zeker dat je een reservering hebt. Wij waren relatief vroeg om 12 uur, omdat we wisten dat we ’s avonds weer gingen eten. Dat had als voordeel dat we een prachtig plekje uit konden zoeken bij het raam.

Caia werkt met een sharing principe dus je kiest een aantal gerechtjes uit en die deel je met elkaar. Ik ben daar altijd wel fan van, omdat je op die manier veel meer dingen kunt proberen. Ondanks dat we aardig wat gerechtjes probeerden was het merendeel licht en met lekker veel groente dus we voelden ons voldaan maar zaten niet overdreven vol.

De gerechtjes zijn mooi, lekker (op 1 uitzondering na. We waren niet zo onder de indruk van de forel. Die was heerlijk maar had een tikkie zout nodig) en origineel. Onze favoriet was de geroosterde bietjes met gepofte granen, amandelen en zure kersen molasse.

Spice cafe

Ga je eten in Londen dan kom je vrij veel Indiase restaurants tegen. Spice cafe is van chef Cyrus Todiwalla die bekend is van tv. Blijkbaar want ik had dus nog nooit van de beste man gehoord. Maar dat terzijde. Het restaurant ligt wat uit de richting en dat is wellicht ook de reden dat het moeite heeft om de plekken te vullen.

En dat is jammer want het eten is absoluut de moeite waard. Als je houdt van de Indiase keuken dan is dit absoluut een aanrader.

Spitalfields market

Hoewel Caia mijn favoriet was van ons tripje is deze gevolgd door Spitalfields market. Geen restaurant maar je kunt het hier het beste streetfood vinden van Londen. Met stip.

De markt is elke dag open en je komt er via Liverpool street station. Als je er dan bent sla dan zeker de waanzinnige lekkere grilled cheese sandwiches van Melt niet over. Het is altijd jammer bij dit soort plekken dat je niet oneindig kunt blijven eten want we hadden graag alles willen proberen, maar we zouden ’s middags een high tea hebben. Dus ja wat doe je dan he…

High tea @ The Wallace collection

De high tea hadden we in de Wallace collection. Als je van kunst houdt dan is dit sowieso een aanrader want je kunt hier gratis de – vrij random – collectie kunst bewonderen. De moeite waard om hier even doorheen te struinen. Boven vind je verschillende kunstwerken van Nederlandse schilders ook.

Maar wij kwamen er niet voor de kunst maar voor de high tea. Deze wordt geserveerd in de binnenplaats (afgedekt) al vraag ik me af hoe ze de ruimte in de zomer aangenaam houden. Want door het vele glas zal dat best een uitdaging zijn vermoed ik zo.

Taartjes eten bij Eataly

Als je stopt op Liverpool street station dan kom je – als je het metro station uitloopt – uit bij Eataly. Dit is natuurlijk een keten maar het is ook een prima plek om te genieten van een taartje met een lekker kopje koffie. Want lekkere taartjes… dat hebben ze daar zonder meer!

Dit lijstje van eten in Londen is natuurlijk bij lange na niet compleet, maar hopelijk geeft het je toch weer wat nieuwe inspiratie voor wat minder bekende plekjes. Voor alle gevallen geldt, waar van toepassing, dat reserveren altijd handig is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like