HomeAlgemeenBrainfartsIk ben hopeloos in licht pakken..

Ik ben hopeloos in licht pakken..

Hopeloos in licht pakken

Kan ik een geheim met jullie delen? Ik ben misschien wel de ergste inpakker in de wereld… Nou ja dat is wellicht een beetje overdreven maar ik zou er zoooo graag efficiënter in willen worden en ik vertel mensen soms dat ik beter ben.. dan dat ik eigenlijk ben. Licht pakken en ik? Dat gaat nu eenmaal niet zo goed samen.

Licht pakken?

De afgelopen reis naar Mexico was weer een goed voorbeeld. Voor ik vertrok had ik al een donkerbruin vermoeden dat ik weer veel te veel had meegenomen. Mijn redenatie was dat het handig zou zijn om al mijn oude tshirts mee te nemen en die dan ter plekke weg te gooien. Ruimt meteen weer op in de kast en tijdens de trip wordt je koffer steeds lichter.

Dat klinkt in theorie natuurlijk best wel logisch. Maar het probleem is dat je eenmaal op de plek van bestemming toch liever dat leuke jurkje aan wilt doen dan dat oude versleten t-shirt. Je zou bijna denken; dat had je toch van te voren wel kunnen inschatten? Maar nee, ik ben er dus geen ster in.

Hopeloos in licht pakken

Weggooien

Uiteindelijk heb ik echt wel de nodige t-shirts gebruikt en weg gegooid en ja dat scheelde wel (iets) in mijn koffer maar uiteindelijk schoot het natuurlijk niet op. En gebruikte ik zeker de helft van wat er in die koffer zat gewoon helemaal niet.

En dan ben ik nog niet eens iemand die bergen met schoenen meeneemt. Ik kan door een rottige enkel eigenlijk alleen gympjes aan. Dus dat is altijd een makkelijke keuze. Dus hoe mensen dat doen die elke dag andere schoenen dragen? Ik heb geen idee. Die zijn vast ook niet goed in licht pakken. Hoop ik dan.

Hopeloos in licht pakken

Hoezo kun je met een mini koffertje de wereld rond??

Nu is Charlotte – met wie ik naar Mexico was – al een heel stuk beter in inpakken dan ik. Maar ook op deze reis hadden we weer mensen die dus met zo’n handbagage koffertje drie weken zijn doorgekomen. Ik bedoel; hoe dan??

Camera

O god en ik heb het nog niet eens over camera equipment gehad… Ik kan een beetje jaloers zijn op mensen die een creatieve compact bij zich hebben met een zoom van maar liefst 50 x optisch. Equivalent van een 1000mm zoomlens. En alleen een klein tasje. Of mensen die het redden met alleen hun telefoon.

Afhankelijk van de reis heb ik altijd minimaal mijn Canon EOS R5 met een 24-240mm lens. Dat is al een concessie, want die heb ik speciaal voor op reis gekocht. Scheelt lenzen slepen. Maar ga ik naar een natuur bestemming dan ‘moet’ ook de 100-400mm mee. En die is groot en zwaar. En natuurlijk een 50mm 1.8 voor ’s avonds. En als ik dan toch bezig ben; een onderwater cameraatje voor de momenten dan een ‘echte’ camera niet handig is. O en ik heb natuurlijk óók nog mijn telefoon.

Al met al weegt alles bij elkaar al gauw een kilootje of tien. Die je dus de hele vakantie mee sleept. Maar als je dan uiteindelijk op een locatie aankomt, met – bijvoorbeeld – kolibries, dan ben ik wel weer blij dat ik toch heb gekozen om die zware zoomlens mee te nemen. Want hoe je het ook went of keert; een onderstaande foto maak je niet met een telefoon. (wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk is, weet ik natuurlijk ook niet)

Natuur van Costa Rica

Hoe doen jij dat? Ben je team licht reizen of team ‘ik neem mijn hele kast mee?’

Afgelopen citytrip naar Londen had ik alleen mijn telefoon bij me overigens. Wat een verademing qua gewicht. Voor een citytrip kan dat ook prima. Voor een langere reis zou ik altijd mijn camera meenemen. Denk ik…

Bagage opslaan

Nou heb ik dus sinds kort LuggageHero ontdekt. Een service waarmee je heel makkelijk overal ter wereld je bagage of tassen op kunt slaan! En de prijzen zijn ook nog super handig. Afgelopen trip in Londen liep ik dus met de nodige aankopen te sjouwen. Had ik toen maar geweten dat ik heel makkelijk dus mijn bagage gewoon ergens in de stad had kunnen parkeren.

Het is heel makkelijk; je boekt online voor de handigste locatie, (er is een handige app daarvoor) je gaat naar de locatie geeft je tassen of koffer af, start de timer en als je klaar bent ga je weer terug en je stopt de timer. Zo betaal je dus alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt gebruikt. Voor alle locaties van Londen check je hier. En met de code PAPER HERO krijg je de eerste twee uur gratis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like