Borough market – Londen

Borough market | papertravels.nl

Als we in de metro stappen is het warm en vochtig. De geuren van alle nationaliteiten mengen zich met ons eigen zweet op deze warme dag in juni. We hebben uitgerekend deze dag uitgekozen om een bezoek te brengen aan Borough Market. Het staat al eeuwen op mijn lijstje van dingen die ik wil zien in Londen maar tot op dat moment (we hebben het over zomer 2011) is het er niet van gekomen. We zijn blij als we de verstikkend hete metro uit mogen bij de halte London  Bridge en nog blijer als we de buitenlucht en frisse wind in ons gezicht voelen. De metro is een prachtig systeem maar kan soms behoorlijk verstikkend werken!

Borough market Londen | papertravels.nl

We hadden van tevoren al veel verhalen gehoord over Borough Market and dat het een echte must see zou zijn voor elke zichzelf respecterende foodie. Dat maakte mij meteen bang dat het tegen zou vallen. Want hoe vaak gebeurd het niet dat dit soort trekpleisters veranderen in een vaag aftreksel van zichzelf? Gelukkig niet deze markt. Wat een heerlijke plek! We zijn er redelijk vroeg rond half tien (de markt gaat op vrijdag pas om tien uur open) en de meeste verkopers zijn hun waren nog aan het opzetten. Perfect om uitgebreid rond te neuzen en eerst eens een kop koffie te nuttigen met ontbijt bij Roast.

Borough market Londen | papertravels.nl

Wat een geweldige plek om rond te hangen. We hebben er weinig gekocht want – en dat is meteen het grootste nadeel – de meeste dingen zijn wel peperduur. Ten eerste natuurlijk doordat het nog met de pond moet worden betaald en ten tweede omdat het – inderdaad – een toeristische plek is dus prijzen zijn hoog. Bovendien is het niet echt handig om een lekker stuk verse vis mee naar huis te nemen in het vliegtuig. Ik bedoel maar….

Maar dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik eet er wat, drink er wat, vergaap me aan al het lekkers dat er te koop is, maak foto’s en maak nog meer foto’s. Want fotogeniek dat is het zeker. Sinds die allereerste keer is het een gewoonte geworden om in ieder geval Borough Market te bezoeken als ik in Londen ben. Gewoon omdat ik er blij van wordt.

 

Borough Market openingstijden

Maandag/dinsdag: alleen voor de lunch van 10 tot 5

Volledige markt:

  • Woensdag t/m donderdag van 10-5
  • Vrijdag van 10 tot 6
  • Zaterdag van 8 tot 5

Hoe kom je er?

  • Metro: halte London Bridge is de dichtsbijzijnde. Jubilee en Northern Lines gaan beide langs London Bridge

Borough Market Londen | papertravels.nl

 

Bewaren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments
Written by Simone van den Berg