Airbnb appartement trastevere Rome
900
HomeSlapenAppartementTrastevere appartement – Rome

Trastevere appartement – Rome

Hoewel ik echt graag in een posh hotel slaap van tijd tot tijd, vind ik het meestal veel leuker om een meer lokaal pension of B&B te zoeken. Dus toen ik door een vriendin werd gewezen op de website van  Airbnb was ik verrast over de enorme hoeveelheid geweldig uitziende kamers en appartementjes en unieke andere plekken waar je kunt slapen rond de wereld. Als je de site nog niet kent dan zeker even een kijkje nemen, want ik ben fan!

Voordat we naar Rome gingen had ik ook gekeken naar hotels maar die zijn – in een beetje de goede buurt – belachelijk duur. Bij het zoeken naar een appartement kijk ik naar een aantal dingen; om te beginnen natuurlijk de foto’s en mijn algemene gevoel bij iets. Dan lees ik de reviews van de mensen die er geweest zijn en dan uiteindelijk volg ik mijn instinct. Bij het kijken naar  Irene’s apartment voelde het vanaf het begin goed en nadat ik contact had gehad met haar per mail was ze meteen vriendelijk en snel met reageren.

trastevere1

Dus we boekten. We hadden wat problemen toen Tom’s opa overleed en we moesten de data opnieuw plannen maar opnieuw was Irene heel vriendelijk en we kregen zelfs de extra nacht die we nodig hadden gratis dus dat was geweldig en een hele goede service. We arriveerden ook nog eens midden in de nacht ongeveer dus ze had geregeld dat haar zwager ons op zou vangen in het appartement en Ivan was keurig op tijd (we hadden al eerder via sms contact gehad) en liet ons het appartement zien.

De plek zelf is niet groot maar je hebt ook niet echt een balzaal nodig als je er alleen maar blijft slapen en het zag er heel netjes, schoon en gezellig uit. Wat ik geweldig vond was dat er koffie was voor ons, croissants, boter, jam en alle dingen die je nodig hebt om een klein ontbijtje te kunnen maken. Het appartement is midden in de hippe buurt Trastevere, dus als je de deur uitstapt ben je meteen in de actie. Het is niet op de hoofdstraat (Vicolo de Bologna is een kleinere zijstraat) maar het is perfect gelegen.

Airbnb appartement trastevere Rome | simoneskitchen.nl

Het gebied zelf is een beetje lawaaiig en vooral in het weekend heb je mensen die voor je deur rondhangen en omdat er nagenoeg geen scheiding is tussen de voordeur en de slaapkamer hoor je ze. Ik was een beetje ongerust aangezien ik een lichte slaper ben, maar ik heb er totaal geen last van gehad. Ik sliep als een roosje. Waarschijnlijk doen kilometers lopen elke dag door Rome en ’s avonds een lekker glas wijn wonderen… 😉

Hoe dan ook; als wij terug gaan naar Rome dan weet ik al zeker waar ik ga slapen. Ik kan dit appartement echt van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een betaalbare en goede plek voor een appartement in Rome en specifiek in Trastevere (wat naar mijn mening echt de beste buurt is om te blijven!)

Je kunt het appartement boeken via AirBNB of via de website Roman House Holidays.

Disclaimer: We zijn niet gevraagd of betaald om over dit appartement te schrijven en hebben voor ons eigen verblijf betaald. Alle meningen zijn hoe dan ook altijd die van mijzelf. 

Trastevere Rome |simoneskitchen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like