20140628 MH2A4145
2600
HomeFoodOostende – L’Ostendaise culinair evenement
BelgieBelgie

Oostende – L’Ostendaise culinair evenement

 

Ostendaise

Als ze één ding goed kunnen in Oostende ( ze kunnen wel meer dingen goed natuurlijk, maar dat even terzijde) dan is het wel vis bereiden, dus toen we hoorden dat we in Oostende zouden zijn tijdens het tweedaags culinair visfestival deed ik een klein rondedansje.
Het aantal visrestaurants in deze Belgische kustplaats is behoorlijk. En hou rekening met het feit dat wij uit een plaats komen met precies één visrestaurant.

Wij kwamen aan in Oostende op de vrijdagavond, door files en werk uiteindelijk later als gepland, dus na een afzakkertje in de bar van Hotel Europe, doken we ons bed in om de volgende ochtend redelijk op tijd op te staan. Het plan was om naar de vistrap te gaan. Ik had geen idee wat ik me erbij voor moest stellen maar óf we zaten op de verkeerde plek óf de vistrap is gewoon een soort vismarktje. Hoe dan ook, dat viel enigszins tegen. Terug naar het hotel voor het ontbijt waarna we lekker een beetje uitgewaaid zijn aan de boulevard.

Work in progress
Work in progress

Zaterdag was ook de dag dat het Disney sandsculpture park voor het eerst open ging en natuurlijk wilden wij daar heen. Indrukwekkend hoe ze alle Disney avonturen en ook nog eens de nodige Marvel comics hadden uitgebeeld. Er was nog steeds werk aan de zandbeelden die gemaakt worden voor vele kunstenaars die uit de hele wereld zijn overgekomen.
We hadden al eens eerder een sandsculpture evenement gezien in almere maar deze was vele malen beter. De moeite waard als je in de buurt bent en ze zijn er nog tot eind augustus. Entree 12 euro pp (volwassenen)

oostende

Tja en daarna werden we onweerstaanbaar aangetrokken door de lekkere geuren die ondertussen vanaf het terrein van L’Ostendaise kwamen… Ons eerste hapje was – hoe Hollands – een kroket. Maar dan wel een garnalenkroket gemaakt door het team van ’t Vistrapje. Vond ik dan wel weer toepasselijk na de iets mindere ervaring bij die andere vistrap in de ochtend.

20140628-MH2A4112

De prijzen waren bijzonder redelijk. Daar kunnen ze op Taste of Amsterdam nog wat van leren. € 4,- voor een aantal gerechten en € 6,- voor de rest. Elk restaurant had één gerecht, wat het ook lekker overzichtelijk maakte. Het enige probleem was dat je niet alles kon proeven. Want na een paar gerechtjes zit je dan toch een beetje vol. Na nog genoten te hebben van een glaasje witte wijn (of twee) zijn we weer verder gewandeld om het even te laten zakken. Langs de boulevard was het inmiddels een stuk drukker geworden als vroeg op de ochtend en met het zonnetje was het heerlijk rondstruinen langs de Venetiaanse gaanderijen en weer terug… We hebben al met al zaterdag zo’n slordige 15 kilometer gewandeld (stappenteller he…)
Dat maakt al dat culinaire geweld weer een beetje goed.

Broodje van Le Bassin; steenblok en noordzeekrab
Broodje van Le Bassin; steenblok en noordzeekrab

‘S middags nog terug naar het evenement voor nog twee gerechtjes en – natuurlijk – een dessert, maar we wisten ook dat we rond acht uur werden verwacht bij Savarin dus het was wel zaak om niet té veel te eten.

Dessert van Fijnbakkerij Debusschere
Dessert van Fijnbakkerij Debusschere

Savarin ligt – evenals veel andere goede restaurants – aan de boulevard en wordt gerund door chef kok Joris Panckoucke. Die hadden we al gezien op L’Ostendaise maar net nadat wij binnen waren gekomen kwam hij aan om in zijn restaurant weer in de keuken de scepter te zwaaien. Lange dagen!!

Floris Panckoucke aan het werk op L'Ostendaise
Floris Panckoucke aan het werk op L’Ostendaise

Onder het diner konden we genieten van de zonsondergang, om een aantal uren later voldaan de deur weer uit te ‘rollen’ na ons eerste dagje Oostende.

Diner bij Savarin
Diner bij Savarin

Hier nog een paar losse foto impressies van Oostende…

Kursaal
Kursaal
Caesar salade met roggebollen van Adelientje
Caesar salade met roggebollen van Adelientje
Een aantal van de chef's
Een aantal van de chef’s
Het team van Le Chevalier
Het team van Le Chevalier

Disclaimer: Wij waren in Oostende op uitnodiging van Visit Oostende, maar alle meningen zijn zoals altijd van mijzelf

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.