het mysterie van het roze toilet
1700
HomeSlapenHotelHet mysterie van het roze toilet – Hotel Edelweiss, Bajawa
IndonesieIndonesie

Het mysterie van het roze toilet – Hotel Edelweiss, Bajawa

het mysterie van het roze toilet | simoneskitchen.nl
Je ziet hoe blij Tom is met die mooie roze kamer

Na aankomst in het stadje Bajawa werden we naar hotel Edelweiss gebracht. Hou even rekening met het feit dat ons bezoek inmiddels alweer 7 jaar geleden is maar als ik de reviews op Tripadvisor mag geloven dan is de situatie er zeker niet beter op geworden. We checkten in met de groep, iedereen kreeg een sleutel en Tom en ik hadden de ongelofelijke mazzel dat we de Barbie kamer kregen….

Nou ja, het zal vast niet de Barbie kamer zijn genoemd, maar laten we eerlijk zijn, met al dat roze is dat toch zeker een uitstekende naam of niet? Niet het meest fantastische hotel maar ach voor twee nachtjes zouden we de tijd vast wel doorkomen. Na inchecken gingen we op pad en bezochten een fantastische markt (meer daarover later) met hordes mensen aan de betelnut met als gevolg dat ze half stoned waren. Zag er ook al niet zo goed uit.

20090906-IMG_1126

Nadat we weer terug op onze kamer waren vond Tom het tijd om eens te scheren. Altijd iets wat altijd te laat gebeurd als we op reis met als gevolg dat hij last heeft van jeuk en met de hoge temperaturen is dat niet bevorderlijk. Ik geloof niet dat er warm water was dus hij moest het doen met het koude water van de kraan. Ik zat buiten op ons “terras” (de trap) waar we met nog een paar groepsleden een biertje aan het genieten waren toen er ineens lawaai uit onze kamer klonk en niet veel later stond Tom buiten met een volslagen verbouwereerd gezicht… “Het toilet is ingestort!” Het wát is ingestort??

Hij stond blijkbaar aan de wastafel (op de foto kun je nog net de hoek van de wastafel zien) toen ineens, zomaar spontaan, het toilet uit elkaar viel. Zie je al die rommel op de vloer liggen? Dat was ooit het toilet. Tom was niet eens in de buurt van het toilet, hij heeft het niet aangeraakt, niks…

20090906-IMG_1127

We lagen wel in een deuk om de hele situatie want je bedenkt het natuurlijk niet, maar besloten toch dat het wel handig zou zijn om Kees (de reisleider) even op de hoogte te stellen voor het geval het hotel mocht besluiten om een claim aan onze broek te hangen. Je weet het maar nooit natuurlijk. Er kwam iemand kijken van het personeel, maar ik geloof niet dat ze erg onder de indruk waren. Ik vermoed dat toiletten daar elke dag uit elkaar vallen. Of – een waarschijnlijker verhaal – het toilet was al kapot voor wij erin gingen maar een slimme Hendrik had het weer ‘in elkaar gezet’ in de hoop dat wij zo zouden schrikken dat we het wel wilden betalen. Zou ook nog maar zo kunnen. We zullen het nooit weten! Het toilet functioneerde overigens nog wel gelukkig..

O en zie je die emmer in de hoek naast het toilet? Dat was onze douche! 🙂

Bewaren

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like