Laos
1800
HomeFoodLekker eten op reis: Hoe culinair is jouw vakantie?

Lekker eten op reis: Hoe culinair is jouw vakantie?

Lekker eten op reis. Kommetjes met pho van bovenaf

Lekker eten op vakantie: Hoe belangrijk is dat voor jou?

Jullie weten natuurlijk wel (denk ik dan) dat we graag reizen. Het kan niet ver genoeg zijn en niet vaak genoeg. Het liefst gaan we dan naar een bestemming waar je dan ook nog eens lekker kunt eten en – nog leuker – waar je zelf de lokale streekgerechten kunt leren koken.

penelope2

Soms komt dat spontaan op ons pad zoals die keer dat we op een regenachtige zomermiddag in Italië les kregen in het maken van gnocchi van Lorna. We spraken elkaars taal niet maar dat mocht de pret niet drukken. Zij in rap Italiaans en een hoop handgebaren en wij die dat eigenlijk redelijk eenvoudig konden volgen. De taal van eten en koken is redelijk universeel blijkt en we hadden de grootste lol. Dat soort spontane acties komt eigenlijk niet zo heel vaak voor en is daarom misschien juist zo speciaal.

Hoe dan ook gaan er weinig vakanties voorbij zonder dat er ergens een culinair elementje in naar voren komt.

Batakkoken2

Zelfs op Sumatra  kregen we het voor elkaar om bij een lokale mevrouw een kookworkshop te volgen. En nee, lekker was het niet echt, maar leuk was het absoluut! We kregen namelijk een workshop hoe je een traditionele viscurry moest maken. En een traditionele viscurry in laos is inclusief alles… Vis in stukken gehakt met graten en al. En dan ook nog het vel en de kop natuurlijk erbij… Dus…. Niet echt lekker maar het ging in dit geval om de ervaring meer dan om het eten.

Sowieso vind je ons op reis meestal wel ergens in de buurt van eten. Dat kan dan een lokaal marktje zijn (ben gek op markten!) of een fijn restaurantje. Ik heb natuurlijk ook niet voor niks een hele rubriek “eten” bij reizen. Dat zegt denk ik al genoeg!

Vakantieboulevard.nl is een nieuwe site die is onderverdeeld in  ‘winkelstraten’. Je snapt waarschijnlijk al dat mijn interesse meteen uitging naar de winkelstraat culinaire reizen. Het fijne is dat je op de site allerlei inspirerende verhalen vind van medereizigers en experts in de regio. Dat maakt het wel echt een andere site als de standaard reissite. Ga maar eens kijken op de culinaire pagina. Ik heb al een paar dingen gebookmarked voor toekomstige tripjes!

Onze volgende bestemming is overigens weer Curacao.. Ik verheug me nu al op het lekkere eten daar!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met vakantieboulevard.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like