Ho chi minh city 8 jaar later
100
HomeOm te zienHo Chi Minh : 8 jaar later
VietnamVietnam

Ho Chi Minh : 8 jaar later

Ho chi minh city 8 jaar later | simoneskitchen.nl

Eigenlijk komt het zelden voor dat je twee keer op dezelfde plek terugkomt. Ik schreef daar al eerder over toen we voor de tweede keer in Costa Rica kwamen, maar sommige steden zoals Bangkok bijvoorbeeld heb ik ook meerdere keren mogen bezoeken. Half door werk, de andere helft door vakantie.

En nu dan dus voor de tweede keer in Ho Chi Minh tijdens de kortste Vietnamtrip ever… We waren uitgenodigd door Queens, leverancier van de diepvries Pangasius filets hier in Nederland. Uitgenodigd om te laten zien dat er niks mis is met de panga filet en de manier waarop de vis door Vinh Hoan, hun partner in Vietnam, wordt gekweekt.

20150409-MH2A9092

Een uitgebreid artikel vind je hier, maar nu alleen even wat over Ho Chi Minh.

Was er veel veranderd in de 8 jaar sinds mijn vorige keer? Nou ja en nee, er zijn hele gebouwen verschenen zoals de Bitexco toren en nog wel meer glimmende nieuwe kantoorpanden, maar het hart van de stad, de mensen, de markten, het is er allemaal nog.

HoChiMinh2

Wij verbleven in het luxe Hotel Continental Saigon, prima hotel en midden in het centrum gelegen dus als uitvalsbasis om de stad te verkennen prima. Zit je aan de binnenkant van het hotel dan is dat op een doorsnee dag prima, maar wordt er beneden op het terras een feestje gegeven dan heb je bijzonderheden. Wij hadden er gelukkig geen last van maar ik heb op Tripadvisor mesen gezien die minder te spreken waren over het lawaai. Goed om te weten als je hier wilt overnachten.

HCM3

Gelukkig was er nog wel tijd om een paar dingen te doen in Ho Chi Minh: we brachten een bezoek aan het war remnants museum, wat altijd indrukwekkend is, gingen omhoog in de Bitexco toren en brachten een bezoek aan de Benh Tanh markt. Kochten Streetfood in de straten rondom de markt en aten een pho bij het beste streetfood stalletje in HCM, Bún Bò Gân. (Heb ik me laten vertellen he) Lekker was het wel! Een foto impressie!

20150409-MH2A9033

20150409-IMG_8259 20150409-IMG_8273 20150409-IMG_8279

 

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like