Home » Blog » Citytrip : Boedapest
Boedapest Europa Europa citytrips Hongarije

Citytrip : Boedapest

Boedapest | papertravels.nl

Het was nog even spannend of we wel in Boedapest aan zouden komen. Uitgerekend de dag van onze vlucht was die enorme storm over Nederland aan het razen en de een na de andere vlucht werd voor ons neus gecancelled. Top op het laatste moment zag het er naar uit dat we uberhaupt geen vertraging zouden hebben maar dat was iets te vroeg gejuicht, maar de vertraging van uiteindelijk 2 uur stelde natuurlijk niks voor. Het was toch een beetje een domper geweest als we weer naar huis hadden moeten gaan. Al denk ik dat de katten daar een ander idee over zouden hebben gehad!

20150401-MH2A8529

Met enige vertraging kwamen we dus aan in Boedapest waar we werden opgehaald door onze host van Airbnb, Máté. (komt nog een stukje over het appartment later!) en binnen een half uur waren we in het centrum van Boedapest. Tegen die tijd was het al nagenoeg donker dus echt veel hebben we die avond niet meer gezien. We hadden trek dus we zijn binnengelopen bij het restaurant bij ons aan de overkant, Prime.

Prime Boedapest | papertravels.nl

De naam zegt het al een beetje maar ze serveren er steaks. Die kunnen ze inderdaad goed maken, maar van de voorgerechten kunnen ze beter af blijven. Ik had een wel heel vreemde tonijn en Tom had een steak tartaar die nergens op leek. Jammer… En dan een rekening krijgen van € 136,= is behoorlijk pittig in Boedapest. Dus beetje foute beslissing. Niet als je van steaks houd maar sla de voorgerechten in ieder geval over!

Maar goed, de volgende ochtend zou het gaan regenen dus scheen de zon uitbundig toen we opstonden. 🙂 En dat is min of meer zo gebleven… De weersvoorspelling was elke keer anders als het echte weer en voor de verandering eens in ons voordeel. Koud was het wel en het waaide hard, maar als het vier dagen had geregend waren we toch minder blij geworden.

Woensdag deden we de Taste Hungary foodtour en donderdag zijn we naar de Buda kant gelopen en hebben daar het kasteel bewonderd. Prachtig gebouw! En de uitzichten op de andere kant zijn ook de moeite waard.

20150402-MH2A8661 20150402-MH2A8646 20150402-MH2A8678 20150402-MH2A8683

Omdat de wind echt ijzig koud was zijn we niet nog verder omhoog gegaan want hoe hoger… des te meer wind, maar de volgende keer willen we ook zeker naar de hogere heuvel.

20150402-MH2A8702

We zijn aan die kant gebleven en hebben lunch genoten bij Zona waarna we uiteindelijk via de andere brug weer terug zijn gelopen naar “onze” kant. Buda heeft veel meer heuvels als Pest, wat eigenlijk heel erg plat is. Maakt wandelen wel wat makkelijker maar op zich is het in Buda ook nog goed te doen hoor!

Mathias kerk - Buda kant
Mathias kerk – Buda kant

Ook een must see is het parlements gebouw. Niet alleen mooi aan de buitenkant maar ook de moeite waard aan de binnenkant. Zorg wel dat je van tevoren online een ticket hebt besteld want de kans is vrij groot dat ze uitverkocht zijn als je in de rij gaat staan. Je kunt geen tickets kopen voor de volgende dag aan de balie! Dit was vroeger volgens mij wel zo maar inmiddels niet meer.

Boedapest5

De tour door het parlement is 45 minuten en de moeite waard om al die pracht en praal van dichtbij te zien! En dan zie je natuurlijk maar een heel klein stukje want het gebouw wordt nog actief gebruikt dus lang niet alles is toegankelijk.

Boedapest6

Must see in Boedapest:

  1. Basilica St. Stephens – entree gratis, tenzij je omhoog wilt
  2. Parlement – tickets kun je van tevoren bestellen via Jegymester Als je ze niet kunt printen dan screenprintje maken van de mail en meenemen. Ging moeiteloos bij ons
  3. Kasteel aan de Buda kant
  4. De bruggen over de Danube zijn ook mooi!
  5. Cake eten bij Gerbeaud
  6. De Centrale Markt hal
  7. Lunch bij Zona
  8. Lunch bij Wine Kitchen (hebben we ook gedaan en was een aanrader. Meer daarover volgt!)
  9. Foodtour van Taste Hungary

Al met al een hele fijne stad!

Wil je ook buiten de stad nog een kijkje nemen check dan vooral deze post met meer tips voor de omgeving rondom Boedapest.

Bewaren

Bewaren

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

26 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle