Gerbeaud, Boedapest
2100
HomeFoodLokale specialiteitEten: Gerbeaud – Boedapest.. Wie zoet is krijgt lekkers…
HongarijeHongarije

Eten: Gerbeaud – Boedapest.. Wie zoet is krijgt lekkers…

Gerbeaud Boedapest | simoneskitchen.nl

Als ik mijn foto’s zo eens terugkijk hebben we voornamelijk gegeten in Boedapest zo lijkt het. Van het ene leuke tentje naar het andere, er is dan ook genoeg te beleven op culinair gebied in Boedapest. Ik beloof dat de volgende post over iets gaat dat niet meteen met eten heeft te maken. Haha..

Tijdens onze foodtour die we deden met Taste Hungary (post op Simone’s Kitchen over de tour komt donderdag online) brachten we al een bezoek aan een cukrászda, een soort van patisserie waar je fijn kunt zitten en lekkere hapjes kunt eten. Maar in alle boekjes en online werd Gerbeaud als de ultieme, beste aangehaald en ja, wie zijn wij dan om daar weerstand aan te bieden?

Gerbeaud Hongarije | simoneskitchen.nl

Gerbeaud zit heel centraal in het winkelgebied van Boedapest en het is zo’n enorm groot pand dat je er onmogelijk overheen kunt kijken. Mocht je het toch niet vinden; het adres staat helemaal onderaan. Als je binnenkomt voel je je meteen in een andere wereld. Dames in nette pakjes nemen je mee naar een vrij tafeltje (als je mazzel hebt want het is druk bij Gerbeaud!) en de service is – ondanks de enorme drukte – snel en onberispelijk. Tom koos voor een of ander chocolade taartje en ik moest natuurlijk de traditionele Dobos Torta proberen. Het grappige is dat ik me realiseerde dat ik het ooit – zes jaar geleden – een keer zelf heb gemaakt! Mocht je ook een poging willen wagen dan vind je hier het recept voor de dobos torta

Gerbeaud, Boedapest | simoneskitchen.nl

Volgens Tom had hij het beste gebakje ooit bij Gerbeaud en mijn dobos was ook niet vies… 😉 Al moet ik zeggen dat het tweede gebakje dat we daar namen de volgende dag nog véél lekkerder was. Hoe dan ook is het een aanrader om een bezoekje aan Gerbeaud te brengen; al is het alleen maar om mensen te kijken. Behalve zoete lekkernijen kun je er ook genieten van de lunch!

Gerbeaud vind je:

Gerbeaud Gasztronómia Kft.
1051 Budapest Vörösmarty tér 7-8.
PO Box: 1364 Budapest Pf. 211.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like