Pienza
3300
HomeFoodLokale specialiteitItalie: Pienza – voor mensen die van kaas houden!
ItalieItalie

Italie: Pienza – voor mensen die van kaas houden!

Pienza | simoneskitchen.nl

Het was een flink hete dag, de dag die wij hadden uitgekozen om een bezoek te brengen aan Pienza. Pienza is een klein dorp tussen Montepulciano en Montalcino in en is in belangrijke mate ook bekend om zijn pecorino. En dat feit kan je onmogelijk ontgaan als je de stad binnenkomt. De geur van kaas is onmiskenbaar…. Nu is het zo dat manlief een hekel heeft aan kaas en hij begon na een aantal minuten in Pienza lichtelijk groen te zien. Of het nou door de hitte kwam of dat de stad altijd zo stinkt… Ik heb geen idee, maar zelfs ik, die toch een groot kaasliefhebber is, vond het een tikkie overweldigend.

Kaasshoppen in Pienza

Zodra je de stad binnenkomt vind je vooral veel winkeltjes die kaas verkopen. Pecorino is alle soorten en maten. De een nog sterker als de ander. Tom bleef elke keer buiten staan als wij een winkeltje indwaalden, want die lucht dat was hem echt te veel. Ik moet zeggen dat sommige van de kaas soorten er ook wel een tikkie te ambachtelijk uit zagen. Vooral die in stro en as worden gerijpt. Het lijkt meer op een hoop koeienvla als op een lekker stuk kaas. Zal vast lekker smaken, maar toch…

Pienza Italie | simoneskitchen.nl

Gelukkig heeft Pienza nog meer te bieden en is het vooral een fijn oud stadje met mooie gebouwen, leuke winkeltjes en een aantal fijne restaurantjes.

Wat te doen in Pienza?

Pienza is niet groot maar er is zeker genoeg te doen voor een bezoekje van een dag: een kaasproeverij mag natuurlijk niet ontbreken, maar er zijn ook genoeg wijngaarden in de directe omgeving waar je een bezoek kunt brengen. Het dorpje zelf is heerlijk om doorheen te wandelen. Er zijn genoeg kleine winkeltjes waar je (natuurlijk) ook kaas kunt kopen. En zoals gebruikelijk in Italië kun je nagenoeg overal lekker eten!

Bezoek de Duomo de Pienza: ok het is een kerk… 😉

Maar laat je vooral verrassen door dit leuke plaatsje en geniet van de sfeer en de kaas!

Ben je een foodliefhebber dan is een aanrader om een foodtour te doen vanuit Siena.

Of breng een bezoek aan de lokale markt en krijg een prive demonstratie Italiaans koken inclusief lunch of diner.

Pienza Italie | simoneskitchen.nl

Om de kaaslucht een beetje uit onze neus te krijgen vonden we een geweldig mooi plekje voor de lunch; La Terrazza del Chiostro waar we een paar uur hebben rondgehangen, heerlijk hebben gegeten en genoten van een klein verkoelend briesje.

Overnachten zou je kunnen doen in Pienza in het hotel waar wij de lunch genoten: Il Chiostro di Pienza maar echt goedkoop is het niet. Het is dan wel een vier sterren hotel… dus ben je op zoek naar een beetje luxe dan zit je goed en het uitzicht vanaf de hoteltuin is waanzinnig! Prijs voor een nacht begint vanaf € 100,= voor een standaard kamer.

Lunch in Pienza Italie | simoneskitchen.nl
Pienza4
Pienza Italie | simoneskitchen.nl
20100617-_MG_4490
20100617-_MG_4493
Pienza1

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like